Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
A hvala Bogu, toliko nam je jasno. Pitam za slucaj kad obje predju tu cifru.

Sto se tice toga kako pripadnici manjinskih naroda u gradjanskim partijama ne zastupaju interese svojih naroda.. nemoj, brate. Ovo je Crna Gora, znamo se toliko. I te kako se zastupa. Sto se tice Srba u redovima DPS-a u parlamentu.. ja bih volio da znam koji su to. I stvarno ne bih da ponavljam 100 puta kako se uvijek manjine mogu udruziti u jednu jaku partiju. Sto je tu problem?

I na kraju krajeva, zasto toliko insistirate na nacionalnim partijama/programima? Ovo je gradjanska drzava i apsolutno je deplasirano forsirati tu pricu o pravima ovih i onih. Svi smo isti, jbt? Kakva je to prica?
По мени, требала би ући она која оствари више гласова, чак и да обје пређу цензус. Вулфи можда боље зна.

Заступају и грађанске партије интересе неких народа.
Али припадници мањина (један дио) желе да их заступају националне странке.
То је легитимно право, макар ја тако мислим. Националне странке заступају ставове својих народа како их оне виде. Ако привуку гласаче (као што привлаче) та прича пије воду.
Наравно да се мањине могу удружити у једн странку и гурати своју причу, тако је ваљда и лсцг функционисао, мањине и даље гласају грађанске странке, само један дио њих гласа и стриктно националне.
Ако имамо случајеве и у европи да мањинске странке нису забрањене, и да им је цензус за изборе смањен, а ми тежимо европи.....