Results 1 to 25 of 2506

Thread: Cirkus u Budvi

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    17 Posts

Quote Originally Posted by recbok View Post
    Marović se zalagao za jedinstvenu pravoslavu crkvu CG dok je Milo još bio u pelenama
    https://www.nezavisne.com/novosti/ex...j-zemlji/90185

Marovic je svima prodavao how/know u vezi crnogorstva i dukljanstva, dok nije pao, jel te.
    Ti si ka blic - naslov jedno tekst drugo.

Potpredsjednik vladajuće Demokratske partije socijalista Svetozar Marović ocijenio je, gostujući na TV “Vijesti”, da je očekivano da Crkva pokaže potpunu privrženost državi u kojoj ostvaruje svoju misiju, i ponovio cilj njegove partije o objedinjavanju i samostalnosti pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Marović je u intervjuu kazao da nije namjera DPS-a da se miješa u unutrašnje stvari Crkve, jer to nije "dopustivo i civilizacijski", ali jeste želja i "molba" pravoslavnim vjernicima da se objedine "umjesto što se osporavaju, napadaju i vrijeđaju".
    "Ne mogu se složiti sa tim da sjedište moje Crkve bude u drugoj državi i da moj mitropolit, prvi među svima u Crnoj Gori, bude neko ko će biti samo jedan od mnogih na Sinodu koji ga mogu preglasati, a možda onda i odlučiti o autonomiji vjerskog, duhovnog i pravoslavnog prisustva u Crnoj Gori", kazao je Marović.
    Lider DPS-a Milo Đukanović potvrdio da je da se ta stranka programom, koji će biti tema sutrašnjeg kongresa, zalaže da jedinstvenu, samostalnu pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori.

EDIT: Kad procitam ovaj tekst ustvari i ne mislim da je ovo sto je Marovic rekao ista s cim se ne bi slozio (bez ostrascenosti u drugim okolnostima) i sam Amfilohije jer nije realno da Crna Gora bude na nivou nekog dijela Srbije, Bosne, Njemacke ili Amerike gdje boravi srpsko stanovnistvo vec ravnopravno sa Srbijom kao minimum sobzirom upravo na tekovinu dinastije Petrovic-Njegos kako god je ko tumacio ne moze rec da zasluzujemo aktuelni status quo.

I da uopste ne ide u prilog aktuelnom zakonu i problemu koji je donio vec da je to upravo posledica toga koji je navodno u pelenama.
    Last edited by koronas; 16-06-20 at 23:35.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)