Ruzan sut? Ne bih to tako nazvao. Mozda, jednostravan? Nije to bio neki skok sut u stilu Praje Dalipagica, Delibasica, ili Ducija Simonovica.
Ako biramo neki ruzan, ili, ajde, da ne bude ruzan nego cudan sut, to je bio Arsenije-Acko Pesic. Mislim da nikad nije ni igrao za Buducnost, nego je posao za Partizan dirketno iz Ljubovica. Taj covjek je po fizikalijama bio iznad Dalipagica. Bio je visociji (jedno 2cm), brzi, snazniji, imao je bolji skok. Ali sut...ono nije licilo ni na sto sto sam prije, ali i poslije gledao. Srce me je boljelo, jer sam momka znao i znao sam kakav je bio potencijal. Steta sto je ostao na nivou prosjeka.A mogao je - do zvijezda. Samo da je imao sut.
Ako trazimo ruzan sut u SFRJ, mozda Moka Slavnic? A i Dragan Kapicic je imao neke frljoke. Ljubodrag-Duci Simonovic je bio Bog. Naravno, Praja Dalipagic, Delibasic, kasnije Drazen Petrovic, Vilfan, Kreso Cosic (iako centar), pa Stojakovic....dostinu preskacem, treba da se podsjetim...ima ih masa....
Da se vratimo Dusku, koji je bio zmaj od igraca. Na jednoj drugoj temi sam bio posatvio link, pa da ga ponovim:
https://admin.euroleague.net/news/vo...ro-s-holy-hand
Sjetih se jednog lika, ne vjerujem da njega iko sa foruma zna, a igrao je nekad za Buducnost: Kale- Kazic i njegovi "padobranci" skoro sa centra. Tada nije bilo trojki, ali je Kale bio atrakcija. Huuuuk u publici kad Kale sutne s centra:fat:

Reply With Quote
Bookmarks