Pozdrav kolege, izvinite prije svega što vas mučim sa možda "nebitnom" temom u ovim vremenima.
Interesuje me, kako regulisati problem sa (vjerovatno nelegalnom) odgajivačnicom crnih ruskih terijera u komšiluku? Naime, komšija je ogradio više od pola dvorišta i drži nekih 15-20 ogromnih crnih pasa u neuslovnim boksovima, psi zavijaju i po danu i po noći, a onda slijede periodi njegovog histerično-maničnog udaranja u šerpe da bi ih primirio... Već par puta do sada sam zvao Komunalnu policiju i slao ih na adresu, nikada ništa nije urađeno po tom pitanju...
Ne bih se jurio po sudovima, sa čovjekom ograničene svijesti, ali ne vidim način da se zaštiti normalan i pošten građanin, u ovoj situaciji...
Evo nešto što sam ja uspio da nađem od Zakonskih osnova, za reakciju:
Na osnovu člana 32 stav 1 tačka 25 Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni list RCG", br. 42/03,28/04, 75/05, 13/06 i "Službeni list CG", broj 88/09), člana 27 stav 7 Zakona o zaštiti dobrobitiživotinja ("Službeni list CG", broj 14/08), člana 13 Zakona o komunalnim djelatnostima ("Službeni listRCG", broj 12/95) i člana 48 Statuta Glavnog grada ("Službeni list CG - Opštinski propisi", broj 28/06),Skupština Glavnog grada - Podgorice, na sjednici održanoj 29.07.2010. godine, donijela je Odluku o uslovima i načinu držanja kućnihljubimaca i načinu postupanja sa napuštenim iizgubljenim kućnim ljubimcima.
Član 13
Držalac psa je dužan da stvori uslove da pas ne ometa utvrđeni kućni red i mir građana.Držalac čiji pas čestim i dugotrajnim lajanjem ili zavijanjem remeti mir građana, dužan je da preduzmeodgovarajuće mjere da spriječi dalje uznemiravanje građana ili je dužan da ukloni psa.

Reply With Quote
Bookmarks