Nikad mi neće biti jasan stav dobrog dijela Crnogoraca, da smo mi manje vrijedni od jednog Njemca npr i da zaslužujemo da se sa nama ophode kao sa stokom...
Hajde da sprovedemo mali cdm eksperiment, da vidimo jesmo li mi baš stoka, ili je to ipak sistematsko uništavanje identiteta i svojeg JA na Balkanu, kako bi se lakše vladalo...
Da počnemo... Eksperiment je vrlo jednostavan... Uzmite papir i olovku, na lijevoj strani napišite “Uzoran građanin koji poštuje mjere”, na desnoj strani napišite “STOKA”... Sad krenite redom od svojih ukućana, bliže i dalje rodbine, prijatelja, drugova, poznanika, pa sve do forumaša i likova koje znate preko društvenih mreža, i upisujte ih u odgovarajuću kolonu...
Kod mene je rezultat “Uzorni građani 100+”, “STOKA 0”... Kad napišete sopstvenu listu, razmislite malo o rezultatima, i ako neko ima par slučajeva na pogrešnoj strani, da li svi oni na pravoj treba da ispaštaju...?
P.S. Nećemo se izboriti za bolje śutra, i za bolji tretman, dok ne počnemo sebe cijeniti malo više...

Reply With Quote
Bookmarks