Originally Posted by
METZ
Ja nisam zadovoljan sa muckanjem sa alkoholom iz apoteke, mjeseci i mjeseci treba da prodju da ne osjetim alkohol, ovo sa linka nisam probao ako nije neki marketing moze biti dobra stvar..
Ne znam ali vjerovatno ima smisla bas zbog mirisa samog alkohola.
https://avenalab.com/sirovine/razlic...kohol-1-detail
Ovo sto sam do sada testirao pokazuje da se alkohol osjeca par sekundi i to zavisno od tipa ulja koji se koristi. Kada je menta (pepermint, eukaliptus, bosiljak) u pitanju miris alkohola se ne osjeti uopste. Kad sam pravio Molecule 01 alkohol ispari u roku od 2 sekunde. Svakako kazu da se miris alkohola gubi starenjem (etericna ulja dobijaju na snazi), dodavanjem citrusa ili odredjenih hemikalija, a opet pitanje je kako ce uljanu podlogu sa parfemska ulja alkohol razloziti. Za uljane parfeme postoji par ultrapopularnih uljanih baza - jojoba, kokos... i neki se mogu rastvorriti u etanolu, neki ne. Mozda ti je bilo i do toga.
Ne znam kakav je ovaj Avenalab parfemski alkohol ali postoji i alternativa za etanol, bez mirisa, za parfeme na uljanoj bazi.
https://shop.perfumersapprentice.com...lycol-dpg.aspx
Svakako ako budes narucivao sa Avenalab reci mi kako si prosao, nedje sam testirao nacine placanja, imaju nekih ahemikalija, placa se pouzecem ali nisam narucivao nista. Jos 

Originally Posted by
MIlosmmm
Citao sam malo temu sa fragrantice "perfume oils", koja je jako aktuelna i aktivna. Ljudi sa 2, 3 sajta uzimaju ulja i muckaju svoje parfeme. Dosta njih koristi obicni etil alkohol ali kazu kako prije toga ulje mora da se drzi u mraku neko vrijeme i kasnije da ostoji muckani parfem isto neko vrijeme. Probacu to sa ovim sultan uljem i uporediti ga sa parfemom koji mi stize brzo. Bas me zanima razlika. Hvala na odgovorima.
Tako bi trebalo - muckanje (tj. kao Bond, stirred, not shaken varijanta jednomm dnevno). kazu da i frizider pomaze, ali uglavnom se svi slazu da na sobnoj temperaturi i mraku za 2-3 mjeseca vecina stvari bude rastvorena.
Last edited by Antares; 03-03-20 at 08:35.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Bookmarks