Results 1 to 25 of 2177

Thread: Primjedbe na rad moderacije

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,847
    Thanked in
    3,583 Posts

Quote Originally Posted by Ostoja View Post
    Ne mozes. Prebrojao sam. Nas dvoje je sada imalo po sedam postova. Naravno da je to lako provjerljivo. Koga ne mrzi da broji. E sad, ako se uzmu da se broje rasprave od ranije, od prosle godine ...to bi bilo malo teze traziti i brojati.

Nemam namjeru da se raspravljam, nego da postavim poneko pitanje. Valjda je to svrha ovog topika. A i da ponesto komentarisem, ako dozvoljavas.

Mislim da forum postoji da bi se vodila rasprava. Forum nije za monologe. Tacno je da forumasi cesto podju u sirinu, da ponekad dodje do prepucavanja. No, ni u tom ne vidim problem. Sem ako to predje neku granicu i pretvori se u vrijedjanje. SKOJ je iskusan forumas, ja imam manje iskustva na forumu, ali mislim da smo dobro balansirali nasu raspravu. Uz malo peckanja, na koje smo, ocigledno, obojica navikli i ne ljutimo se. Nego smo na kraju u prijateljskom tonu to okrenuli na salu. Ako nekog ne interesuje nasa rasprava, moze da je preskoci, ko sto i ja preskacem postove nekih forumasa. Nista strasno. Kao sto napisah, rasprave izmedju forumasa, ukljucujuci prepucavanja, daju forumu zivot. Bez toga forum ne bi valjao. Naravno, ovo je moje misljenje. Nadam se da nije problem to sto sam ga iznio.

Sad pitanja. Da li je ovakva vrsta rasprave suprotna pravilima foruma, ili se radi o tvojem utisku/misljenju kao moderatora? Ako jeste suprotna, onda cu se truditi da manje pisem, a mozda i napustim forum. Meni je interesantno ulaziti u raspravu, popricati, razmijeniti misljenja, malo se nasaliti... bez toga bi mi bilo pomalo dosadno dolaziti odje. Ne volim kad me neko ogranicava u onom sto zelim da kazem, i kako zelim da to kazem. Forum koji ogranicava tu slobodu nije dobar.

Drugo pitanje. U poruci koju sam dobio su pomenute provokacije. Koga sam to provocirao i u cemu su se sastojale te provokacije? Ako mislis na ono peckanje sa SKOJ-em....ja to ipak ne bih uzeo tako ozbiljno da ga nazovem provokacijom.
    Po sedam post-ova = 14 post-ova = 10-ak post-ova. Uostalom, nije ni bitno.

U pravu si da forum postoji za rasprave kao i da nije za monologe. Ipak, neka kontrola mora da postoji. "Odlazak u sirinu" se obicno tolerise, do jedne ure. Kad je previse onda se zatvara taj put i vraca na pravi. Prepucavanje po pravilu vodi do provociranja i vrijedjanja i tome nije mjesto na forumu. Apsolutno me ne zanima ko je "iskusan forumas" a ko nije, ko je navikao na "peckanja" a ko ne. Ako dva forumasa vole da se 'peckaju' imaju privatne poruke ili neka nadju neki drugi vid komunikacije. Do tog "prijateljskog tona" je bilo dosta drugih "tonova" koji su suvisni.

Ne pricamo ovdje konkretno o nekoj raspravi tako da ti ne mogu ni dat' precizan odgovor da li su u pitanju pravila ili moja procjena kao moderatora ali je obicno to kombinacija jednog i drugog. Dovoljno sam dugo ovdje da nekad unaprijed vidim da rasprava ne vodi nicemu, da se otislo previse u sirinu, da je pocelo da se prica o drugim temama koje nemaju veze sa naslovom i prvobitnom temom, da neko namjerno provocira, da neko troluje bacajuci 'spicu' bez ikakvog konstruktivnog komentara itd. itd. Mozda se u tim situacijama pravila jos uvijek nisu prekrsila ali mogu da djelujem preventivno. Uostalom, infrakcija je samo upozorenje i nista vise. A ti ni tu jednu infrakciju nisi dobio nego bas volis rasprave pa evo - da ti pruzim zadovoljstvo i odgovorim.

Vjerovatno je moja greska sto sam ti dobronamjerno skrenuo paznju unaprijed, prije bilo kakve infrakcije. Ne brini, nece se ponoviti.

Ako pocnem da navodim primjere pominjanja fasista, infekcije nacionalistickog virusa, gasenje novocetnika, ceranje duduka u neku rupu itd. itd. (samo na JEDNOJ temi, u poslednjih par dana) onda ce bit' da nastavljam diskusiju i da ti sad meni objasnjavas sta je poruka znacila, na sta si mislio kad si je pisao ili kako je to bio odgovor na nesto sto opet nije bilo 'bas okej'. Nema potrebe nikakve.

Nadam se da mozemo zavrsiti diskusiju jer, makar ja, ne vidim da vodi icemu. Ako su ti pak jos uvijek neke stvari nejasne ili sta vec, javi se sledece godine. Do tada... srecni praznici i svako dobro.
    Last edited by Fidel Castro; 31-12-19 at 00:18.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)