Quote Originally Posted by kimmi View Post
Nece imati dan vise slobodno. I do sada su imali taj dan, samo sto nije bila uvijek nedjelja, nego nekad zakaci ponedjeljak, nekad utorak itd.

Poenta je da nema dodatnog slobodnog dana, ali ima, I to je veoma bitno, nedjelje za porodicu. Dakle ako muz radi negdje gdje je slobodan vikendom, sad je I zena doma nedjeljom, pa mogu imati taj jedan dan za sebe, druzenje sa djecom I prijateljima itd. Do sada to nije bio slucaj.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
Jesu, na papir. Snaha mi radi u market da ne imenujem, i vjeruj mi da znam odlicno kako to izgleda u praksi. Vikend slobodan je misaona imenica. Odmor moze ali nikako da zakacis vikend, osnovna prava radnika se ne postuju.
Inace 6 dana po 8 sati je 48 radnih sati, a porezi i doprinosi na minimalnih 40 sati rada. Koliko je tek tu manipulacija, i izvrgavanja ruglu zakona, drzave i inspekcija. Zastidje. I onda cuveno pitanje sto se ne pobune radnici i to u prkasi bude taman kao kad sam ja zvao komunalnu jer gradejvinar izliva plocu u nedjelju u 23:00 i pravi nesnosnu buku sa mikserom i pumpama a meni komunalni policajac kaze: ''A nismo mi ti mi za tu buku. Mi samo ovo iz kafana'. To ti je za glavnog gradjevinskog inspektora.''
Da ne mislis da sam se tu zadrzao, pisao sam im mail o problemu i uredno su mi odgovorili nakon par dana i citirali zakon. I to je bilo krajnje nepismeno, ali ono u prevodu zovi covjeka da ti rijesi problem. A niko ne zna ko je covjek niti mu ima broj.
Sto god se prijavi, u vecini slucajeva taj politicki podoban kadar uzme nesto ispod stola i najebe radnik koji ga je prijavio. Cast izuzecima.

Quote Originally Posted by Tom View Post
Budite realni, priznajte sebi da je velika vecina imala slobodan dan samo na papiru, znate li koliko radnica iz marketa nije iskoristilo slobodne dane iz 2017, 2018 i 19? E pa mnoooogo njih! Da ste u trgovini znali bi, ili neki ovjde znaju ali ne bi priznali!

Poslato s Jadrana
Neka, ne otvaraj Pandorinu kutiju sad.