Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
pa malo su pobrkali. ovo je kompletna kuca za 55 eur dnevno, ne krevet ali dobro.
nalazi se na Baliju inace i ovo je nesto sto sam pomogao nekim prijateljima(njih 4ro) da odu na odmor. vratili se presrecni.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Znači njih 4-ro je plaćalo 55€, mada ne znamo koji period niti koji dio Balija, tako da je poređenje neprihvatljivo.
Za te iste pare možeš i u CG da nadješ sada solidan smještaj, a plus ne moraš ići do Balija, jeftinije ćeš proći u CG

vlasnici australijanci, dali im racun za smjestaj, racune o placenim turistickim taksama sa pecatima gradse uprave semynjak, i sve sto u CG nikad od tebe nece vidjeti na papiru. jedino moze da se plati karticom preko bookinga ili airbnb(nema kesa pa da ti kaze da otkazes rezervaciju pa ce smanjiti cijenu da ne bi placao Booking i Agodu ili airbnb.... i ostale stvari koje magovi turizma u CG primjenjuju)
Kao prvo, nepristojno je da ovako pričaš što bi kod mene dobio i da odmah insinuiraš kako kradem nekome nešto, ali dobro, ima nas raznih.

A za tvoju informaciju, privatni smeštaj u CG obavljaš kao fizičko lice, tako da račun ne možeš/mogu izdati!
Iako kod mene dobiješ "vaučer" tj papir sa imenom smještaja /brojem dozvole za izdavanje, datumom dolaska/odlaska, ukupnom sumom/avansom, izabranim apartmanom, uplatnicu iz info punkta o uplaćenoj taksi.
A ti izvoli dodji pa se uvjeri...

O placanju preko Booking-a/Airbnb-a neću komentarisati jer vidim da ne znaš o čemu pričaš, nešto si načuo i misliš da znaš nešto, a vjeruj mi da ne znaš o čemu govoriš.
Ako i prevariš Booking za neku rezervaciju napravljenu preko njega, nisi državu prevario ništa, a sebe si prevario još i više vjeruj mi, ali kao što rekoh, ne poznaješ materiju dovoljno.

nego poenta je bila drugo, i prica je krenula oko druge stvari. koliko 80% turistickih privrednika ocekuje od budzeta, a koliko realno doprinosi tom istom budzetu

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Ovo je jedna kompleksna priča, a ja bih se složio sa tobom da bi država trebala da pooštri kontrolu privatnog smještaja jer je tu jedan haos, ali u kojem dijelu sistema u ovoj državi nije haos kaži mi??!

A mi smo jedan licemjeran narod, i svi bi da bude bolje a svi gledaju da ukradu državu, jer to što bi platili poreza će neko iz vlasti da ukrade, i to je taj začarani krug, SVI kradu a svima su usta puna poštenja!!
I zato odje nikad neće biti bolje! Jer mi kao ljudi ne valjamo ništa, ali to veze sa turizmom nema...

A ti mi reci, koliko tvoja branša doprinosi budžetu, kad već očekuješ više ulaganja u nju?
Pretpostavljam da si IT branša jer si to pominjao? Evo ti savjet, pošto se u tvoju branšu ne ulaže nego samo u turizam, ti napravi portal za reklamiranje smještaja i uzmi dio kolača od turizma.

Sent from my SM-N9600 using Tapatalk