Hrvat i CG policajac -godina 2006)))))
26.7.2006. Budva
Sutra dan smo se zaputili do Budve. Budva slovi kao crnogorski Monte Carlo, tj. glavnina noćnog života se nalazi u tom živopisnom gradiću. Naša prijateljica nam je posudila svoj auto, glavnim razlogom jer ga je lakše istjerati iz dvorišta.
Primjetite crnogorski grb i registarsku oznaku Cetinja:
Na moje nećkanje oko vožnje ovog auta, odgovorila je da neće biti problema sa papirima (jer ja ipak imam HR vozačku), policija ne zaustavlja tako često.
Stigosmo u Budvu, a tamo mali milion ljudi. Disko do diska, kafići, džada(*) za popizdit, od narodnjaka do techna.
Ovdje se dogodila jedna prava mala avantura ovog ljetovanja. Taman ja parkirao posuđenog Golfa, kad ono, propao mi kuplung. Đizus! Što sad. Pogledam da li mogu ubaciti u brzinu i rikverc, kad ono na svu sreću mogu. Lamela je u banani, a mislim da ću se taman moći dotegliti iz Budve do Herceg Novog. Vozio sam max. 60km/h, kad ono: LIZALICA. Murija me zaustavila. Ja popizdio. Nemam tzv. punomoć, kuplung u kurcu, ne radi jedan far. Evo razgovora:
murija: "vozačku i prometnu"
ja: (vadim HR vozačku i CG prometnu) "izvolite"
Murijak je bio totalno zbunjen oko toga [zujo], jer je vozačka hrvatska, auto crnogorski, papiri za dozvolu prelaska preko granice su izdani u Londonu (prijateljica je potrebnu dokumentaciju za sebe vadila u Londonu, a njeni papiri su iz Australije), a ostatak papira niti ja sam neznam.
murijak: "g. JA vi ste državljanin RH, imate li punomoć"
ja: "nemam"
murijak: "či'je to auto"
ja: "kolegice"
murijak: "a đe je ona, jel u autu s tobom?"
ja: "nije, u Herceg Novom je"
murijak: "a znaš ti da nijesi smijo vozit taj auto bez punomoći"
ja: "nisam znao (***** ja kao), a kolegica mi veli da mogu normalno vozit, a ja moram vratit auto"
murijak: "e slagala te, kazna za to je 20€, a pošto si ti strani državljanin, ja te moram slat sudcu za prekršaj"
ja: "a jel bi se mi nekako mogli dogovoriti?"
u tom trenutku nekom autu na cesti eksplodirala guma, svi zbunjeno pogledaše, a murijak mi pruži papire (koje ni on sam nije uspio skužiti HR-CG-UK-AUS) i gleda me. Gledam ja njega i velim:
"a jel' mogu ić'?"
murijak: "možeš" i to je to. Razlog zaustavljanja je ustvari bilo neispravno svjetlo.
Da se to desilo u HR situacija bi bila ovakva:
- 400 kn neispravno svjetlo
- cca 800 kn što vozim strano vozilo bez ispravnih papira
- cca 1000 kn što sam popio 3 pive, je po HR pravilima sam mrtav pijan jer bi imao vjerojatno 0,25% alkohola u krvi
- dobio bi par bodova ili bi me zatvorili
A ovako je bilo: hvala doviđenja. Ugodno sam se iznenadio jer je murija bila izrazito ljubazna i nisu bili neki nadrkanci kao kod nas.

)))))
Reply With Quote
Bookmarks