Prvo vezano za vasu sluzbu, tj helpdesk
ja sam se cak nosio mislju jedno vrijeme da pocnem da snimam sta sve mi odgovore iz velikog T-coma...
1. morate da obucite ljude koji tamo rade
2. morate da im utuvite u glavu da su korisnici iznad njih, da im se moraju obracati sa duznim postovanjem i biti strpljivi i stalozeni u svojoj prici, jer njima je cilj i da edukuju ljude...zato primaju plate
3. preispitajte to koliko puta kad su oni oznacili da je problem do ADSL korisnika, ustvari nije bio...jer sto god da se desi oni kazu korisnik je pogrijesio...
4. tipican pristup vase help sluzbe je da napdne korisnika, da ga zbuni terminologijom ukoliko nije upucen u istu i da ne rijesi problem...tako ih ja vidim...

druga stvar spajanje ICG, Telekoma i Moneta...
smanjili ste broj poslovnica, otezali pristup ljudima...iako se sad sve moze zavrsiti na jednom mjestu...evo primjer sve apsurdnosti, kad je bila akcija podjele telefona, niko nije mogao uci par dana u vase prostorije da zavrsi nesto vezano za ICG ili Telekom od ljudi koji hoce da kupe telefon...bili pravno ili fizicko lice, trebalo je da cekate u red par sati, da bi uplatili sate ili bilo sta slicno...

treca stvar
Cijene su vam katastrofa...svuda u svijetu je povoljniji ADSL, nego kod nas a takodje svuda u svijetu primanja su najmanje 2,3 pa do 10x veca neko kod nas...
ja razumijem da je zemlja mala, da ce se tesko izvuci pare ulozene u to, ali uvjek postoje manje i vise komercijalne aktivnosti, necete nikad od ADSL-a uzeti ni 100 dio kao od mobilne telefonije, ali to sto izgubite ovamo dobijete na drugoj strani...(ima i onih koji misle da je lako izvuci pare ulozene Internet...)

trebalo bi da idete na masovnost, da cijene budu pristupacne, a ne da gomilu para dajete na glupe reklame umjesto da snizite cijene i unaprijedite servise,usluge...
recimo da ste dali Surf paket od 2 GB za 15 eura rekao bi da je to relativno OK...za to sto se od vas ocekuje...mada i dalje u odnosu na nas standard preskupo...
jedan od najvecih paradoksa je sto trenutno firme sa SME paketom ADSL placaju 20 eura, a fizicka lica isti taj paket 25...

nadam se takodje da cete vise voditi racuna pri izboru opreme koju cete davati u ponudama...jer ovo do sad se nije pokazalo kao najsrecnije...

nego dobro..kao da ima efekta sto ja i ostali ljudi ovdje pisemo...