Hazbija Kalac je dobar kandidat za predsjednika. Iako ima stvari u kojima se ne slazem sa njim, ili prosto ne podrzavam iz nekih drugih razloga, taj covjek odise iskrenoscu. Sto mi je najvaznije i u politici i u zivotu generalno. A politika i jeste zivot. Iskren covjek cak i kad sve radi i misli pogresno i lose, manje je zlo od neiskrenog covjeka, bilo da radi i misli dobro ili lose. Hazbija je nekako iskren, obican, spontan. Skroman. Jednostavan. Neiskvaren. Na kraju krajeva, takvi i nemaju nikakve sanse da pobijede i kod nas i bilo dje. Djeluje posteno i nenametljivo. Covjek iz naroda sto vele. Iskrenost na vagi preteze sve ostalo, bar je kod mene tako.

Pored njega glasao bih i Vasilija Milickovica, koji je jedini covjek u CG rekao suvu istinu, koju mnogi znaju a nece da je saopste,jer su se utaborili iz iz tog taborenja,imaju neko,uhljebljenje. Ta istina je da su vlast i "opozicija" jedno te isto. Da su jedno. Sto je surova istina o kojoj mogu licno da napisem roman.

Moja zelja licna je bila da se za predsjednika kandiduje Mehmed Zenka. Ministar ljudskih i manjinskih prava i lider Demokratske Unije Albanaca.
Ovo sto sam njega gledao u medijima, narocito jedan intervju za TVCG kod Duske Pejovic,odusevljen sam razmisljanjima,nekakvom cojstvu i postenju kojim zraci taj covjek.Pravednost,jednakost. Covjek idealna osoba da bude bas ono sto svi tek olako izgovaraju, "predsjednik svih gradjana". Korektan,direktan,opet kao kod Hazbije..obican i lagan. Zraci onaj iskren neisfolirani medjunacionalni zivot. Pozdrav za Mehmeda Zenku.