Po meni( ne znaci da je tako i drugima) Mirisa ima najljepse 2 plaze u SL. Jedna plaza je skroz plitka 50-100m i onda pocinje dubina, i jaki talasi, tako da na njoj nema plivanja kao plivanja, nego uzivanja u visokim talasima, razbijanje ko voli Isto tako talasi su top za surfovanje, ne ono pravo, nego na onu dasku gdje kao legnes i talasi te nose do plicaka, bas je top. 1.5e je da se daska iznajmi po satu, a ako sarmiras momka iz lokala dace ti je za dz i
Na ovu plazu imaju i neke kao mini lagune u plicaku, dje je dubina vode malo veca, 50-60cm idealno je za izlezavanje.
Plaza je full lokala sa stolovima na pijesak, i dzabe daju lezaljke uz konzumaciju.
Plaza pored ove je vise za pravo plivanje, ima visokih talasa, i normalno ide dubina blizu plaze. Pijesak je idealan na obje plaze, kao iz snova.
Mirisa je malo mjesto, tako da su sva mjesta za hramu i pice uz magistralu, nema neko naselje turisticko.
S druge strane, Unawatuna ima kao malo turisticko naselje van glavme magistrale, dje je masu restorana, kafea i poneki bar. Plaza je isto dobra, dubina odma pocinje, s tim sto plaza ima neki veliki plato, koji se onda spusta u more, nesto kao Velika plaza kod nas. To mi bas i nine po meraku, jer je siroka plaza, nije kao u mirisi, iz stola za lokalom mozes odma u vodu.

Hikkaduwa i Bentota su vise za surfere, i plaze jesu lijepe na slike, ali se ne mogu porediti sa Mirisom i Unawatunom. Ja bih ih izbjegao.
Kazu da imaju prelijepe plaze na istocnoj obali u Trinco i Arugham Bay, ali tamo nismo bili pa te ne bih moga savjetovati.
Za plazu najbolje uzeti 3-4 dana u mirisi, i na dan se moze poci do unawatune, pola sata njihove lude voznje busom.

Sto se tice kulture i spomenika, Kendi, Anuradhapura, Dambulla i Sigirija obavezno. Nuwara Eliya obavezno, dok se Ella moze preskociti ako ste vec ograniceni vremenom, nista specijalno, osim ako vam je hiking na umu.

Nacionalni park nijedan nismo posjetili, jer su im pfeskupi. Samo ulaz je oko 12e, plus vodici i cuda za safari, ispalo bi blizu 150e za 3 sata. Sto je puno puno je. Udawalave i Mineriya su najljepsi, kazu da je Yala precijenjena.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk