https://m.cdm.me/lifestyle/djeca/pis...u-svoju-djecu/
Pismo jednog oca:
“Možda je pogrešno od mene, ali ja nemam prostor u srcu ili mogućnost u svom mozgu da razumijem ovakve očeve”, piše u svojoj iskrenoj priči objavljenoj na sajtu “Single Dad Laughing”, jedan tata koji je odrastao bez oca.
“Moram priznati da sam veoma uznemiren kada čujem rasprave na ovu temu, jer prosto ne mogu i ne želim pronaći opravdanja. Iskreno, ne marim šta će drugi misliti, ali ja kao muškarac želim poručiti svim drugim muškarcima. Očevi ne ostavljaju svoju djecu.
Umoran sam od čekanja da to neko od muškaraca poruči.
Umoran od toga da se hoda na vrhovima prstiju kada su u pitanju muške emocije.
Umoran od društva koje ovakvo ponašanje gotovo da opravdava i smatra “normalnim”.
Umoran od majki koje pokušavaju skrenuti pažnju na ovaj problem, jer je krajnje vrijeme da očevi preuzmu odgovornost.
Uprkos tome što ih ne opravdavam, vjerujem da postoje različiti tipovi očeva koji odluče napustiti djecu. A nijedan od njih nema valjane razloge, jer ne možeš tek tako otići, pravi očevi to ne rade.
Prvi su oni koji jednostavno odu. Spakuju svoje stvari, bez razmišljanja napuste ženu i dijete i prekinu svaki kontakt sa njima. Ovakvi očevi uopšte nisu muškarci. Oni su lijeni i uplašeni dječaci koji ne znaju kako da se nose sa odgovornošću, jer je nikada nisu imali. Njima je narcisoidnost prioritetnija od pomisli na to kako će izgledati život tog djeteta. Oni su dokaz da ljudi nekada mogu biti grozna, sebična stvorenja.
.
.
.
Bookmarks