Quote Originally Posted by Severnjak View Post
Sustina svake vere bez koje nijedna ne bi postojala. Dosta sam o tome govorio na ranijim ovakvim temama pa da se ne ponavljam previse ali kada bi svako ko sebe smatra iskrenim vernikom samo poceo da RAZMISLJA kako bi izgledao takav zivot u jednom takvom monotonom stanju kao sto je Carstvo Nebesko tesko mi je da zamislim da bi i dalje bio odusevljen tom idejom. Jednom kada ti zivot vise nema nikakav cilj, takvo stanje ti brzo postane isprazno i monotono i baci te u depresiju. Razmislite zasto svi oni silni bogatasi koji su se nakupili para za deset zivota i dalje ostaje u biznisu, idu na sastanke, vode kompanije umesto da se penzionisu i zive do kraja zivota u svojevrsnom raju. A kada njihova deca pokusaju tako nesto obicno ubrzo postanu narkomani ili problematicne licnosti.
Vječni život nema nikakve sličnosti sa ovim koji mi vodimo na zamlju. Smiješna je i uporedba. Čovjek je prevashodno duhovno biće, i kao takav nikad ne može zapasti u depresiju jer su čuda koja je Bog stvoirio nepresušna za istraživanja, proučavanja koja moraju čovjeka ispunit srećom i oduševljenjem.
A ti posmatraš nebesko carstvo iz ugla sebičnog, maloumnog, MONSTRUMČIĆA koji ne zna što će od sebe jer mu je svaki grijeh dopušten.......pa naravno da slijedi depresija i......konačno ludilo.