ne radi se samo o poslu vec o cjelokupnoj situacji u zemlji.saudijska arabija ima odlican standard ali ja tamo ne bih zivio za svo blago svijeta.mislim da je cg generalno losa zemlja za zivot. na primjer ne isplati se proizvoditi hranu i baviti se poljoprivredom jer ne postoji zagarantovan otkup.susjedna srbija kakva god da jeste, tamo postoji poljoprivreda i ljudi sade maline,krompir,kukuruz,secernu repu i drzava je obavezna sve im to otkupiti.najveci su izvoznici malina na svijetu.kod nas u cg ne postoji nista.nemamo se cime baviti.moramo onda upasti u depresiju. pogledaj prolaznike na ulicama bilo kog naseg grada. svi su namrgodjeni i nemaju osmjeha.

radimo po trafikama, kladionicama i trgovinama za 250 mjesecno. ili smo u drzavnim firmama za duplo vise. ovdje svi zive lose, plata od 600 eura je premala.puna mi je kapa vise crne gore,ali nema se gdje otici. zapad nas ne prima, osim recimo studiranje. ali odakle novac za skolarine u inostranstvu? australija i amerika isto tako. imas li ti neki savjet za emigriranje za osobu od blizu 30 godina sa ustedjevinom 1300 eura?