Quote Originally Posted by Kaz View Post
@Pekmen

Da sam na tvom mjestu ja bih probao makar live Ubuntu (ili Mint) CD i vidio da li se problem javlja na njemu. Ukoliko se javlja znači da je vjerovatno do računara, ukoliko ne onda je do operativnog sistema. Uzgred jesi li probao da izguglaš da li i drugi ljudi imaju takvih problema sa tim modelom laptopa? Ja sam imao nekih problema sa svojim asusovim laptopom a onda sam na asusovom forumu našao rješenje.

Windows 10 koji je skinut preko tog Microsoftovog alata je ok, ne dolazi sa sranjima. Samo je pitanje pomoću čega si aktivirao Windows 10. Mislim da su ok alati za aktiviranje (krekovanje) koji su preporučeni na mydigalife forumu.
Nije do notebooka i to sam vidio. Shvatam sad da je 14" i HiDpi screen, ali nije mi jasno i bas bi volio neko da mi prenese iskustvo recimo sa QHD ekrana, pa neka je i 15.6" ..
Kada se scaling imalo poveca a moram ga drzati na 150 dobijam blurovane programe, i sto je najgore windowsove ugradjene programe.

Probao sam Ubuntu, Malo je bolji ali i na njega moram postaviti 1.25 tako da ce se i kod njega to desavati. Necu stat' dok ne nadjem rijesenje jer vjerujem da ga ima, u pitanju je HP Elitebook 840 G2, model iz 2015te godine predpostavljam jer je i7 5600 u njega.