Results 1 to 25 of 490

Thread: Znacenje Hrista

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Ja bi ako mogu ikako da ne budem nevjernik.
    Bilo je to više retoričko pitanje. Naravno da je sasvim legitimno da ne budeš nevjernik.

Ja svako malo otkrijem što mi nije bilo poznato, vrlo uzbudljivo je to ako se doživi na pravi način.
    Način je više nego bitan,preusdan.

Gotovo da se može nazvati blagoslovom ovakav način progresije i intelektuanog uzidzanja, ili bolje ugodno. Tolika količina zadovoljstva zaista čini život berbrižnim ,nadahnutim i ispunjenim.

Ponekad knjige imaju tu izdajničku notu, taman kad pomisliš da ti idu pod ruku one se podmuklo okrenu protiv tebe. Prokleta štiva koje čine vaseljenu nesrećnom u osjećaju količine sveopšteg neznanja. Neko reče -znam da ništa ne znam.

Ali mora bit tu Božija direkcija, sam čovjek ne može naći prav put. Mora imati u sebe pravog vodiča. Koji mu može ukazati kako da razluči istinu of neistine.
    Naravno da je poželjno imati glasove koji će da blogoslove naše akcije i da naše djelovanje dobiju sveti karakter koji svojom dubinom ili visinom,kako god, nadilaze uobičajene norme i mogućnosti sagledavanja.

Shvatiti Boga, ili imati direktnu liniju obraćanja je nivo divinizacije koja zaista iskače iz uobičajenog koncepta ii čak mogućnosti shvatanja. Šapat koji govori šta su šejtanska posla.

Po reklamnom spotu, što se tiče baha'i, je sjajna stvar. Obećavajuća...
    Last edited by gaul; 16-02-16 at 12:46.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks