Upravo ti omalovažavaš hrišćanstvo i samog Hrista pridavajući mu osobine koje nije posjedovao. Hrišćanstvo koje ti propovijedaš nije hrišćanstvo već mnogoboštvo, da ne kažem satanizam.
Hrišćanstvo logički shvaćeno je vjerovanje u jednog Boga i njegovog poslanika Isusa Hrista koji je od Boga bio obdaren čudesima, čudesima koja nije činio sam od sebe. To se najbolje ilustruje primjerom kada je Isus oživio Lazara.
Vjerovanjem da je Isus bog ili bogočovjek ti nesvjesno blatiš hrišćanstvo. Već sam naveo jasne dokaze za one koji razuma imaju o tome ko je bio Isus Hrist.
Što se tiče Petra Isus mu je rekao:
"A On obrnuvši se i pogledavši na učenike svoje zapreti Petru govoreći: Idi od mene sotono; jer ti ne misliš šta je Božje nego šta je ljudsko."
Kad se pozivaš na crkveni kalendar, pogledaj tamo šta označava 14 januar pa mi javi.
I naravno, objasni mi kako je dolaskom Isusa ispunjen Stari Zavjet kad je sam Isus rekao da nije došao da ukine stari zakon već da ga ispuni?
Hrišćanstvo veze nema sa liturgijom niti sa mnogobrojnim pravilima ubačenim nakon Isusa Hrista.
To što su apostoli ili ne znam ko ubacivali u hrišćanstvo nakon Isusa, jednostavno nema podršku iz jevanđelja. Da ne kažem da su mnoga ta pravila samim jevanđeljima kontradiktorna. Vjerovanje u svece kao zaštitnike kuće, molitva svecima, smatranje svetaca kao posrednika do Boga, ikone i njihovo obožavanje veze nema sa hrišćanstvom. Da ne pričam o paganskim običajima...

Reply With Quote
Bookmarks