Quote Originally Posted by zvoncica View Post
Ja vjerujem da dijete nikd ne može da zasluži batine....pričam o maloj djeci...ova starija kako-tako, nijesam za batine ali znam da su neki karakteri nepopravljivi i da roditelji izgube živce pa udri po njima....znate što, onaj karakter koji ne možete savješću i lijepom riječju da "slomite" i smirite nećet uspjeti ni batinama, tj batine će možda trenutno da primire ali to nezadovoljstvo će samo da se skuplja i kad eskalira i eksplodira biće ono "do danas miran i uzoran momak iz čista mira izvadio kalašnjikov i pobio pola odjeljenja" i sl....
Не може да заслужи у правом смислу те ријечи, јер ко може заслужити физички бол.
Међутим управо зато што су дјеца, и то мала, ријечи баш и неће разумјети, тако да нека васпитна или макар прут на столу чини доста, па чак и благе батине. Под батине мислим по рукама прутом.
Управо ако се ово деси док су мали научиће неке ствари, а то лијепим ријечима ништа не направи јер ће дјетету ући кроз једно изаћи кроз друго, што је сасвим нормално. Крајњи резултат ће бити да ће дијете научити да да може проћи некажњено и са неким ријечима типа " не смијеш то радити, није лијепо" .
Све у мјери, избалансирано, то је кључ. Али батине су итекако моћно средство
, макар су тако на мене дјеловале
Sent from my HTC One_M8