Mudro, mudro Bečiću...Momak je uistinu talenat za politiku. Mislim da je već danas krenuo da sakuplja komade sa razvalina DF-a...
Ekipa u DEMOS-u koju predvodi Lekić još je u kategorijama logike odnosa koji su vladali '90-ih. Lekić nikako da shvati da se CG dramatično promijenila od njegovog odlaska u Italiju. On još negdje vegetira u relacijama Milo-Momir i pita se đe je ovaj drugi i kako da bude bolji od Momira i nametne se tom dijelu CG, koji, posebno ne kao artikulisana cjelina, odavno ne postoji . Danilović je nevjerovatan politički intelekt, ali na žalost, emotivna vezanost uz ideologiju svetosavlja često mu u ključnim momentima bude uteg oko nogu koji sam sebi zašrafi.
Ukoliko Bečić uspije da u političkom spektru animira još par starijih političkih autoriteta po kojima bi se prepoznavala njegova partija, potencijal onog što on može s vremenom da postigne je zapanjujući.
Naravno, čovjek pripada potpuno drugom političku korpusu i njegovu ideologiju (za koju mislim da je jako rafinirana i, za sada, prezentirana kao ponuda na, za balkanske standarde, sasvim prihvatljiv i savremen način) vidim kao, biću otvoren - neprijateljsku.
Ipak, Bečić je jako poželjan partner za razgovor. S njim je moguće nešto graditi. Sa ljudima prošlosti - ne.

Bookmarks