Results 1 to 25 of 2493

Thread: Pivo(pije)

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by noodle
    ja sam probao da ga nadjem u splitu,ali nisam uspio.ako znas gdje se ima upit u st ili u blizini javi....ja ga nisam nikad probao,ali sam cuo da je masu dobro,pa me bas zanima kakvo je...
    Ako išta načujem, odmah javljam :-D .

Quote Originally Posted by noodle
    e a moze li mi neko objasnit zasto je toceno pivo toliko bolje od ostalih?zbog amalaze ili...

Meni se čini da je to.

Koliko sam shvatio (a i osjetio :mrgreen pivo u limenoj, tj. metalnoj ambalaži je najgora solucija, a tako kažu i experti za ta pitanja.

Onda dolazi na red flaširano pivo, kao bolja solucija od ovog prethodnog; ali ipak ne i najbolja.

Za točeno kažu da je naj. A navodno, prave pivopije, npr. po nekim mjestima u Njemačkoj, piju pivo samo ako je točeno na "ispravan" način...
    što među ostalim navodno znači, da se jedna čaša od 2,5 ili 3 dl toči - skoro 4 min. (!). Bar sam tako čitao.
    Zašto baš tako dugo, to ne znam...
    ... ja ne pravim neku veliku razliku među pivom, iako je osjetim.
    Ali ne znam bih li pogodio da mi neko recimo zatvori oči pa da više vrsta piva, tj. čaša - pa da nagađam koja je koja.

Imao sam jednog prijatelja koji je radio kao kelner, i mogao je po okusu tačno odrediti koja je piva koja, iako čaše iz kojih je pio nijesu imale nikakve oznake na sebi.
    Recimo, za zagrebačko Ožujsko Pivo, i neka druga piva koja su prije bila flaširana u zelene, ali i smeđe boce - mogao je bez gledanja, tj. samo po okusu iz čaše, odrediti koja je koja - tj. u kojoj se čaši nalazi pivo točeno iz zelene, a u kojoj iz smeđe boce.
    Last edited by The Severed Garden; 05-07-06 at 00:18.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks