Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
Evo da samo azuriram jos jednom ovo vezano za problematiku koja je sigurno zadesila mnoge...

Sto se ERSTE banke tice, odbio sam da platim i ptopisem bilo sta. Zahtjevao sam da pricam sa menadzerom koji je poslao zahtjev za anuliranje/ponistenje duga od 40-ak eura (kao i zatvaranje samog racuna) i uvjerio me da ce to bit' zavrseno u naredna 2-3 dana

Sve ostale racune sam pozatvarao, negdje sam platio euro-dva, nedje su meni platili 50-60 centi i tako sam zavrsio sa svim ovim mukama kod nasih banaka.

Sad imam racun iskljucivo u Podgorickoj banci gdje se NE naplacuje nikakvo odrzavanje deviznog racuna koji je jedino i koristim.

Eto tako. Mission complete.
Ne bih da te prepadam ali...

Procitaj ugovor o otvaranju i vodjenju racuna. Ako u njemu pise da Banka tarifira svoje usluge u skladu sa poslovnom politikom i da to redocno objavljuje na svom sajtu npr. onda moze da ti se desi sljedece godine da pocnu to da ti naplacuju tipa 50 centi mjesecno i zaduzuju racin. Pa i u Erste, ako sam te dobro shvatio, u pocetku nisu naplacivali a onda su odjednom poceli.