To mora svaki covjek sam da zaključi, ja sigurno neznam sve a jesam proucavao dosta. Jeli mi otkrivena istina ili sam u zabludu upao Bog sami zna jer On jedini pravo znacenje zna.
Nadji priče koje sam citirao pa ti sam zaključi. Prica o zlim vinigradarima je čini mi se jasna.
a ima josh jedna slična
ko je, dakle, taj verni i razboriti domoupravitelj koga će gospodar postaviti nad svojom čeljadi da im daje obrok na vreme? Blažen je onaj sluga koga gospodar - kad dođe - nađe da čini tako. Zaista, kažem vam da će ga postaviti nad svim svojim imanjem. Ako pak onaj sluga kaže u svom srcu: moj gospodar neće doći zadugo, pa stane tući sluge i sluškinje, te jesti i piti i opijati se, doći će gospodar onoga sluge u dan kada ne očekuje i u čas koji ne zna, pa će ga raseći i odrediće mu mesto među nevernima. A onaj sluga koji je znao volju svoga gospodara, pa nije spremio ili nije učinio po njegovoj volji, biće mnogo bijen. A koji nije znao, a učinio ono što zaslužuje batine, biće malo bijen. Od svakog - kome je mnogo dano - tražiće se mnogo, i kome je mnogo povereno - od njega će se više zahtevati.
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Priča_o_stražaru
dosta prica u bibliji je upuceno vlastodrscima i ljudimi koji su tražili da budu vodje i vladari tj lideri i sl.
mada čini se niko ka oni ne zaboravljaju ili ih ne tice se to.

Reply With Quote
Bookmarks