1. Ne, na taj argument si se ti pozvao, a ja sam samo konstatovao da oni žive par hiljada duže tu, a taj argument NSXu ovdje pobijam čitavo vrijeme. Nisam nigdje naveo da Izrael ima pravo da protjeruje arapsko stanovništvo, i Izrael to ne radi. Za tvoju informaciju, dobar dio građana Izraela su Arapi, uživaju sva prava: posjedovanje i promet pokretnom i nepokretnom imovinom, sve dokumente dobijaju na arapskom jeziku koji je zvanični, u školama se odvija nastava na arapskom, imaju pravo na zdravstvenu zaštitu... Po zakonima Izraela, pravo na državljanstvo može izgubiti samo onaj ko se zalaže za rušenje poretka države Izrael, uništenje Jevreja itd. Svako ko poštuje vjerske slobode, ljudska prava, jednakost muškaraca i žena je dobrodošao. Arapkinje su zastupnice u Knesetu, nacionalmom parlamentu, a što mora se priznati - za Arape je to svetogrđe. Žene smiju voziti auto bez muzevog nadzora itd... Npr., od svega ovoga Nijemica od 3 godine nije imala ni državljanstvo, bila je rob!
Arapi Gaze su izabrali Hamas koji je to što sam prethodno napisao. Ni Ramala nije nešto bolja.
I drugo, Izrael se pridržava UNovih dokumenata, što se ne može reći za Palestinu.
Drugo, protjerivanje Jevreja, odnosno Palestinaca, se dešavalo u ratu, komunisti su držali logore u '48. godini. Komunisti su oduzimali državljanstvo djeci od 3 godine, a ne džihadistima. Nijemci koji su ostali u Vojvodini su bili Jugosloveni koji nisu ni pokušavali da zavedu nacizam ili nešto slično, niti su se kretali u naouružanim formacijama kao Palestinci, koji traže 100% Palestine i šerijat.
2. Pitanje razgraničenja ova dva naroda je jako delikatno. I nije samo Izrael okupirao arapske teritorije, nego su Arapi prvi zauzeli ono što je dodijeljene Izraelu - Jordan, npr. Sve da se Izrael i povuče sa tih prostora, Arapi neće. Za njih je uopšte postojanje Jevreja problem. To nije ni slično linču Nijemaca i Italijana u miru koji se dešavao u YU.
3. Nisam zagovarao duple standarde, to su tvoji inputi.![]()

Bookmarks