Mislim da vi ne znate što je brojka od 45000. Tivat, grad gdje ja živim je grad od oko 15000 stanovnika. Znači da je u posljednjih nekoliko dana ubijeno 2 Tivta vojnika, a da se barem jedan Tivat predao.
S druge strane u doba drugog svijetskog rata poginulo je prema najekstremnijim procijenama oko 80miliona ljudi (civila i vojnika uključujući i Holokaust). Podjeli to sa 6 godina ratovanja dobiješ cifru od nešto više od 36000 dnevno (vijnika i civila na svim ratištima na planeti, Evropa, Pacifik, Kina, Afrika itd)
Znači po ovome u ovom lokalnom ratu koji po svemu sudeći iako intenzivan nije ni približno aktivan kao bojišta u 2sv ratu je na neki način gine više ukrainskih vojnika nego na cijelom ruskom bojištu tokom 2sv rata (obije strane i Njemačka i Rusija. Čak što više, gine ih toliko da za svakih nekoliko dana Ukrajna mora izbačiti na bojno polje čitavu svoju vojsku koju zvanično posjeduje (50000 vojnika).
I dalje mislim da neko ovdije malkice pretjeruje. Ne znam zašto vam ovo treba.
Naknadno dodato:
Po ovome vašem u Ukrajni gine više dnevno nego što je poginulo u Iraku tokom jedne godine (ukupni broj poginulih u Iraku tokom 10 godina se procijenjuje oko 500000)
Ponavljam ograničite se od pisanja izmišljenih informacija.

Reply With Quote
Bookmarks