Quote Originally Posted by Femaman View Post
A sto ces u slucaju da ti na desnu traku prije ulaza u kruzni nacrtana strelica za pravo i desno?

P.s. sa desnom trakom mozes na prvi ili drugi izlaz.

Sent from my Lenovo S650 using Tapatalk 2
Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
Here we go again...

Možeš i desno i pravo da se isključiš iz spoljne (jer na svakom kružnom sa 2 trake kod nas postoje znakovi i horizontalna signalizacija), ako si u unutrašnjoj i ne možeš da se isključiš zbog ovog iz spoljne moraš obići još jedan krug, u kružnom nema zaustavljanja... To se nikad nije dovodilo u pitanje jer je jasno kao dan (kao što već rekoh znakovi i horizontalna signalizacija)...

Bilo je i nekoliko emisija na tv-u đe su policajci, vještaci itd objašnjavali istu stvar, najbolje bi bilo da se ovo pravilo stavi kao opis podforuma da se ne bi svako malo vrćela ista priča...
Quote Originally Posted by Vujos View Post
Na svim ulazima u naše kružne tokove nalazi se ovaj znak:

Znači desna traka te vodi na prvi i drugi izlaz iz kružnog.

Aj mi objasni što radiš ti recimo ako ideš iz Džordža Vašingtona i oćeš put krivog mosta (drugo isključenje tebi) a neko ko je došao sa Zabjela oće put Delte (njemu 3će isključenje) realno ne smetate jedan drugom on ide unutra (pravilno) a ti ideš spolja (nepravilno) i uključujete se u kružni... ti si dužan njega da pustiš ako je već unitra ali i nisi jer se ti uključuješ u spoljnu a on ide unutarnjom...što se dešava u momentu kad se on isključuje??? ja mislim da direkt gađa u tvoja vozačka vrata....

A da si ti sačekao njega da prođe i ti takođe ušao u unutrašnju lagano bi se isključio on pa ti i mirna bosna...(samo bi ti morao od delte da paziš da te ne skine ko jer kreteni misle ako su na glavnom bulevaru da imaju pravo ulaska u kružni kako im se digne, bez propuštanja nekog ko je već u njemu)...

Poenta je i nepogrešivo u bilo kojoj varijanti da se na prvo isključenje ide spoljnom trakom jer se tako i ti, i neko drugi koji ide unutrašnjom, bezbjedno isključujete prateći vođice svoje trake...Ako neko ide unutrašnjom trakom po defaultu je već započeo kretanje kružnim i ima pravo prvenstva od ostalih koji se uključuju i nema greške...