,,Koliko god on bio težak i za mnoge nevjerovatan, bronza bi popravila utisak i značila bi da je cilj ispunjen, a dobro se zna šta je bio imperativ pred put u Budimpeštu''.
http://www.vijesti.me/sport/medalja-...-clanak-788540
To je sustina. I neko moje razmisljanje i prije pocetka prvenstva. Neka drugi misle sto hoce. Bili smo svjestni svojih limita, ali i snage i prije ovog takmicenja. Iako smo bili blizu finala.
I dalje im nista ne zamjeram.
Ako ja jos nisam prebolio poraz, mogu mislit' kako je igracima...sad nemam dileme - Italija je favorit veceras.
Zelim tu bronzu, mnogo bi nam svima znacila...
Kako da objasnim ljudima da su 2(od 3) clana strucnog staba i 9 (od 13) igraca reprezentacije ponikla u klubu kojemu je vec mjesecima blokiran racun, kojemu se zimski bazen tako raspada da je svako renoviranje bacanje para, a da je ljetnji (bazen) ,,netaknuta priroda'', jer se 50 godina nista nije mijenjalo?
Ako je nekima samo bitno da dobiju Srbe onda to razumijem, ali sa rezultatske strane...realnost?
Sto se finala tice, ne navijam ni za koga. To je razlika izmedju nas (iz Crne Gore, koji navijamo za svoju zemlju) i dusmana.
Navijam za dobar vaterpolo, spektakl je zagarantovan, a neka pobijedi bolji.
EDIT: po ko zna koji put ponavljam - nebitno je kako se ko osjeca, ali cinjenica je da pola Boke navija za Srbiju (bez obzira kad je ko i odakle ,,shljeg'o'') i to je porazno.
Dusmanluk je divna rijec koja opisuje ljude koji navijaju protiv svoje rodbine, kumova, komsija...i ja na to ne mogu da budem imun.
Srecom pa ih nemam u svom okruzenju!

Reply With Quote
Bookmarks