http://www.cdm.me/politika/rusi-napa...a-se-izvinjava
"Rukovodstvo Socijalističke narodne partije će u narednih desetak dana zvanično posjetiti Rusku Dumu, Vladu Rusije, Predsjedništvo, kao i najveće crkvene velikodostojnike, gdje želimo jasno i javno pokazati da neodgovorne izjave pomenutog državnika (Mila Đukanovića prim. aut.) ne predstavljaju volju ogromne većine građa na Crne Gore", saopšteno je iz Medijskog pula SNP Dnevnim novinama.
http://www.cdm.me/politika/medojevic...zu-u-crnu-goru
Tuzni mali ljudi. I dok ove talibane iz SNP (koji pod diplomatijom, izgleda, podrazumijevaju odlazak na pricest) razumijem, Medojevic iznenadjuje, bez obzira na debljinu njegovog medicinskog kartona. Covjek je, ocigledno, nepovratno izgubljen u Ravnoj gori.
Nasa javnost je ili zaboravila ili je dovedena u zabludu o znacaju i efektima ruskih investicija. Cinjenica je da su, nominalno, u prethodnih desetak godina strane investicije u najvecem obimu dolazile iz Rusije. Medjutim, izuzmemo li KAP, kao rekvijem crnogorskoj tranziciji, cinjenica je i da Rusi kod nas gotovo da ne ulazu u ono sto bi moglo da proizvodi novu vrijednost, njihovo interesovanje se svodi na trziste nekretnina, od kojeg domaca ekonomija nema dugorocne koristi (sto je "bum" iz prethodne decenije u praksi pokazao) i na interkompanijske transfere novca, a to u slucaju ruskih "investitora" znaci zloupotrebe i pljacku - upravo u Kombinatu, koji je trebalo da prozvodi realnu vrijednost. Recimo, prije nekoliko godina, po osnovu "interkompanijskog kredita", Deripaska je navodno "investirao" oko 300 miliona eura u KAP, odnosno u Crnu Goru - u praksi to znaci da u poslovnim knjigama pise da je fabrici dao kredit koji je danas obuhvacen onim silnim tuzbama protiv Crne Gore od strane istog tog "investitora", dok smo mi to u statistici evidentirali kao stranu investiciju, a dalje, to Rusiju pozicionira kao lidera u stranim investiticijama u Crnoj Gori.
Medojevic to vrlo dobro zna, uostalom, najglasniji je bio u kritici ruskih "investitora" tj. Djukanovicevih poslovnih partnera u KAP-u.

Bookmarks