Quote Originally Posted by Manu View Post
Problema sam ima sa hranom njenom i jos preciznije - kostima, ka i vecina pasa rezala je kad je manja bila mada joj se nisam odaljava pa je popustala dok mi jednom ne krenu na ruku, kad je tada ubio nisam nikad necu. Od tada kad ima kost u usta i kad joj se primicem odmah se na ledja okrece.
Sto se dresure tice rotv. su pametni pa brzo uce, pocevsi od "daj sapu" pa na dalje, s tim sto sam u zadnje vrijeme smanjio malo zbog obaveza.
A tvoji akita i doberman, ako su muzjaci oba oce li ti se klat kad odrastu? Jedan mora uspostavit alfa polozaj....
mislim da se tu vec uspostavla hijerarhija, doberman je za sada u podredjenom polozaju a posto su stalno zajedno mislim da nece biti vecih problema oko toga. drugacije je kad je jedan stariji i odmah uspostavi kontrolu pa onda odrastaju zajedno. a nemaju zenku oko sebe da bi kasnije ovaj mladji pokusao nesto, a sa druge strane obojica su podredjeni meni. tj bukvalno kad sam nabavio Dobermana otisao je kod Akite i odmah se pokorio kao i svako stene, onda je vidio da se meni Akita pokorava i odmah je on to prihvatio. malo me i nervira ponekad jer mi sve popusta, dam mu krpu da se vucemo pusti je odmah nece ni da pokusa da mi je uzme i jos tako neke igracke.
sto se hrane tice i jedan i drugi ne pokusavaju da jedu dok im sipam, cekaju prvo. jedin Doberman nekad koristi priliku kad sipam Akiti pa mu krade kost iz serpe jer ovaj nece da rezi dok sam ja u blizini.
a sto se tice hrane neka si to izbio iz nje, tada su najkriticniji i tu se najbolje pokaze dje joj je mjesto.