Da vam malo iz prve ruke kažem kako stvari stoje, pošto sam tu i putujem svako malo neđe.
WizzAir iz BG je najjeftinija varijanta definitivno za Stockholm.
JAT/AirSerbia je bolja varijanta jedino kad imaju promo ponude.
Carry-on kofer (onaj koji se može unijet u avion, 10kg) WizzAir naplaćuje na svaki let oko 15€.
Manji ranac (isto 10kg) je besplatan. Tako da moš ranac od 10kg i ovaj carry-on unijet u avion i to je 20kg za 15€.
Veliki, check-in kofer košta 30€ u jednom pravcu i u njega je dozvoljeno 32kg.
Sve piše prejasno na sajt WizzAira.
WizzAir leti na Skavstu, dok AirSerbia leti na Arlandu.
Skavsta je malo dalja (1h), Arlanda 30-40min.
Cijena autobusa od oba aerodroma do grada je ista/slična.
Flygbussarna vas čeka na svaki let od aerodroma do grada, tako da ne možete ostat na aerodrome.
Swebus morate unaprijed dobro pogledat kad kreću jer vas neće čekat ako avion bude kasnio. Swebus je i dosta skuplji.
U zadnjih godinu ipo koliko sam ođe, još nisam našao JAT i Montenegro Airlines povratnu iz PG do Stockholma da je jeftinija od 350/400€ bila, sem sad za novu godinu do Beograda, ali mi datumi nisu odgovarali i akcija je malo trajala.
Preko ljeta Norwegian i SAS lete iz Dubrovnika i tu se može fina karta ubost. Norwegian check-in kofer naplaćuje 10/15€.
Letio sam sa svima ovima i definitivno najjeftinija varijanta je WizzAir preko BG-a.
Nekih puta, u zavisnosti od tajminga, JAT/AirSerbia može koštat isto/približno kao i WizzAir, pa onda oni budu bolja varijanta, ali je to baš rijetko.

Reply With Quote
Bookmarks