Quote Originally Posted by Maja View Post
Pa da bih ja morala da svojatam drzavni kapital da bih nesto pokazala sta odobravam ili ne.. to ne ide jer nije normalno. Drzava je iznad nas pojedinaca i grupa.. A narod uredjuje drzavu izborom svojih politickih grupa a te politicke partije i koalicije serviraju vam svoje predstavnike u Parlamentu. Takav je sistem u CG i negiranje te cinjenice ne vodi nicemu. E sad da radnici najvise doprinose.. to nema blage veze sa realnoscu i pripada komunistickoj retorici. Doprinosi onaj ko ulaze, ko kreira, ko profitabilno zavrsava zacrtani posao da bi isplatio njihov rad. Sto se tice same drzavne birokratije, i primjera koje smo vidjeli i u tekstu iz Vijesti, mislim da ne krijem da ih ne cijenim ni po intelektu ni po efikasnosti. Ali, uvijek ima izuzetaka..
Predstavnike sindikata posmatram kao osobe sa polu-informacijama i ljudima koji zele da usicare nesto na "masi" iza sebe od onih ispred sebe.. Nemam ni malo fino misljenje o vecini predstavnika sindikata pa..
Nego, poenta mog pisanja izazvano tekstom o kojem smo pricali, jeste u tome da Drzavu i institucije ne mogu postovati neobrazovani sloj stanovnistva, ako u svim drzavnim institucijama "rade" ljudi koji besramno zloupotrebljavaju pozicije i bahato pokazuju nepostovanje prema Drzavi.
Ne djeluje mi zdravo ova atmosfera u CG, i koliko vidim mnogi zele da zloupotrijebe takvu nerealnu radnicku "masu" da bi svoje komplekse i licnu ogorcenost sproveli preko njih.
No, ima ko o tome misliti...

Hvala Lepo

Sta je normalno, a sta nije normalno u CG je dosta diskutabilno . . . ja ponekad pomislim da je normalnost najobicnija floskula iza koje se krije najgori moguci olos. No necemo o tome, dalje drzava i treba da je iznad pojedinaca i grupa i da je narod uredjuje preko svojih izabranih predstavnika. Ovu ovakvu kakva jeste nije narod uredjivao, nego su ga predstavnici izigrali i izdali, a sto je jos gore ona nije iznad pojedinaca i grupa ali zato jeste iznad toga izigranog naroda i postaje mu teret sto nije dobro.
Ko najvise doprinosi, ko ulaze, ko kreira . . . tako bi trebalo biti kako si napisala, ali tako nije. Zato sam i trazio da budemo elementarno posteni inace najvise bi doprinosili Deripaska i ostali strateski investitori iz solane, Boke i ko zna sve odakle, sa ovim koji kreiraju. Nekako mi se cini da je iskriran i da se doprinosilo ekonomskom zlocinu.
Predstavnici sindikata su polu informisani jer su tako kreirali gore pomenuti prilikom potpisivanja ugovora o privatizaciji. To zele li ili ne zele usicariti to je suvisno o tome i pisati, a ni ja nemam bas visoko misljenje o njima, u svakom slucaju visestruko visocije i bolje od pomenutih kreatora i ulagaca, a o sitnim birokratama ne bih.
Drzava se ne postuje i to ne samo od neobrazovanog sloja radnika vec i od obrazovanog sloja radnika, ali u svakom slucaju vise je oni postuju nego sto je postuju oni koji je vode i koje ti radnici biraju. O sitnoj birokratiji opet ne bih.
Ovo kako djeluje ta atmosfera i zeli li ko zloupotrijebiti i radnike i narod i atmosferu to i mene brine, tu se odlicno slazemo osim u ovome da ima ko o tom misliti. O tome niko ne misli, e to je ono sto treba da zabrinjava sve nas.