Originally Posted by
Maja
Pa da bih ja morala da svojatam drzavni kapital da bih nesto pokazala sta odobravam ili ne.. to ne ide jer nije normalno. Drzava je iznad nas pojedinaca i grupa.. A narod uredjuje drzavu izborom svojih politickih grupa a te politicke partije i koalicije serviraju vam svoje predstavnike u Parlamentu. Takav je sistem u CG i negiranje te cinjenice ne vodi nicemu. E sad da radnici najvise doprinose.. to nema blage veze sa realnoscu i pripada komunistickoj retorici. Doprinosi onaj ko ulaze, ko kreira, ko profitabilno zavrsava zacrtani posao da bi isplatio njihov rad. Sto se tice same drzavne birokratije, i primjera koje smo vidjeli i u tekstu iz Vijesti, mislim da ne krijem da ih ne cijenim ni po intelektu ni po efikasnosti. Ali, uvijek ima izuzetaka..
Predstavnike sindikata posmatram kao osobe sa polu-informacijama i ljudima koji zele da usicare nesto na "masi" iza sebe od onih ispred sebe.. Nemam ni malo fino misljenje o vecini predstavnika sindikata pa..
Nego, poenta mog pisanja izazvano tekstom o kojem smo pricali, jeste u tome da Drzavu i institucije ne mogu postovati neobrazovani sloj stanovnistva, ako u svim drzavnim institucijama "rade" ljudi koji besramno zloupotrebljavaju pozicije i bahato pokazuju nepostovanje prema Drzavi.
Ne djeluje mi zdravo ova atmosfera u CG, i koliko vidim mnogi zele da zloupotrijebe takvu nerealnu radnicku "masu" da bi svoje komplekse i licnu ogorcenost sproveli preko njih.
No, ima ko o tome misliti...
Hvala Lepo
Bookmarks