Results 1 to 25 of 470

Thread: Dokazi postojanja Boga

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Dokazi postojanja Boga

Ovo sto cete citati upuceno je uglavnom ateistima tako da cu poceti Kuranskim citatom:"Kada bi smo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali,opet bi oni,zacijelo,rekli:Samo nam se pricinjava,mi smo ljudi opcinjeni!

(1)--Naucni skupovi su sve do 17 vijeka smatrali ispravnim misljenja starogrckih filozofa da su zvijezde okacene na kristalne kugle.-U Kuranu pise:Nebo je stvoreno bez stubova koje vidite (Lukman,10).

(2)--Najnovija naucna otkrica kazu da je zemlja nastala pod dejstvom Velikog Praska.-U Kuranu pise:Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina,pa smo ih mi raskomadali! (El-Enbija 30)

(3)--Najnovija naucna otkrica govore da se svemir siri do odredjene granice kada ce poceti da se skuplja.-U Kuranu pise:Tog dana cemo smotati nebesa kao sto se smota list papira za pisanje.Kako smo stvorili svijet,tako cemo ga i unistiti. (El-Enbija,104)

(4)--Naucnik koji se zvao Aristark rekao je pocetkom trinaestog vijeka da Zemlja kruzi oko Sunca,s tim sto je Sunce smatrao nepomicnim.Mnogo kasnije je otkriveno da sve u kosmosu plovi.-U Kuranu pise:Sve u svemiru plovi(Jasin 40).Svako se krece do roka odredjenog(Er-Ra,d,2).I daje vam da se koristite Suncem i Mjesecom koji se stalno krecu (Ibrahim 33)

(5)--Astronomija tek u dvadesetom vijeku otkriva da se zvijezde radjaju,rastu,povecavaju se,a zatim umiru.-U Kuranu pise:Tako mi zvijezde kada nestane(En-Nedzim,1).Kada Sunce sjaj izgubi(Et-Tekvir,1).Kada se zvijezde izgube (El-Murselat)

(6)--Astronomi tvrde da ce se Sunce tokom agonije povecati stotinama puta i progutati sva tijela suncevog sistema.-U Kuranu pise:Kada se pogled od straha ukoci i Mjesec pomraci i Sunce i Mjesec spoje...?

(7)--Covjek se 21.januara 1783.godine uz pomoc balona penje do prvog sloja Zemljinog omotaca,14.oktobra 1909 braca Rajt uspijevaju nekoliko desetina sekundi boraviti u najnizoj sferi,18.marta 1965 covjek prvi put izlazi iz zemljinog omotaca itd.-U Kuranu pise:I kunem se rumenilom vecernjim,i noci,i onim sto ona tamom obavije,i Mjesecom punim,-Vi cete sigurno osvojiti sferu za sferom (El-Insikak 19)

(8)--Tek skoro je otkriveno da je zemlja okrugla.-U Kuranu pise:Ti vidis planine i mislis da su nepomicne,a one promicu kao sto promicu oblaci-to je Allahovo djelo koji je sve savrseno stvorio;On doista,zna ono sto radite (En-Neml,88)

(9)--Naucnici su skoro otkrili desetu planetu.-U Kuranu pise:Kada Jusuf rece ocu svome:-O oce moj,sanjao sam jedanaest zvijezda,i Sunce i Mjesec,i u snu sam ih vidio kako mi se poklonise...(Jusuf,4).Ovo pise i u Bibliju.

Na kraju bih citirao nesto onima koji tek onako vjeruju:Misle li ljudi da ce biti ostavljeni na miru ako kazu:-Mi vjerujemo-i da u iskusenje nece biti dovedeni(El-Ankebut).Misle li oni koji cine zla djela da cemo s njima postupiti jednako kao sa onima koji vjeruju i dobra djela cine,da ce im zivot i smrt biti isti?Kako lose rasudjuju (El-Dzasije)

Nadam se da cu ovim topikom mnogim ateistima pribliziti vjerovanje u Boga.Citirao sam Kuran koji takodje kao i ja smatra Bibliju Bozijom objavom,ali bih takodje napomenuo da vecina navedenog ne postoji u Bibliji,tako da rijeci, da je Muhamed izmisljeni prorok koji je prepisao Bibliju,padaju u vodu!!!
    Last edited by Mabus; 18-08-05 at 12:55.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)