Nakon dugog vremena zadjoh na beznadezno zapusteni portal "Blogovanje.com" dje se iznanidih ovim "biserom" koga scedoh objaviti na jednom od ona dva "maratonska" topica, kad ono oba - zakljucani. Ne ostade mi drugo do da ga izlozim ovako - iz "zasjede", pa ko voli nek´izvoli...
- M -
Filozofija palanke
Moj vjerni čitaoče ,
sakupih i ja napokon snage (ali i hrabrosti) da nešto napišem i objavim, i eto me na crnogorskom blog sajtu. Logičan izbor, ima wordpressova, tumblrova i drugih fancy, popularnih blogova, ali ja patriotski izabrah baš ovaj, jedini crnogorski. Da budemo iskreni i savim je logičan izbor - ko će da te čita u bijelom svijetu?! Nego, da se vratim na temu ovog bloga - filozofija palanke ili kako prvi stavih za naslov RAZOČARENJE. Čime? Evo čime, pogledah Vijesti u pola 11 i vidjeh dva stravična prizora. Prvi bijaše glavni student crnogorski, Golubović (u javnosti poznat kao crnogorski Če), veoma rječit i nadasve ubjedljiv momak, sastao se sa premijerom, a premijer prihvatio sve, ali baš sve studentske zahtjev, čak kaže, bilo je i vrijeme ili čekali smo da se jave... Teatar apsurda! Nakon fenomenalne PR taktike super-premijera, crnogorski Če daje nastupidniju izjavu u Crnoj Gori (i u Beogradu , kojom samo što ne veliča Vladu i premijera, i ponavlja da su svi zahtjevi riješeni, da nije bilo spornih pitnja, ali da će ipak organizovati protest sjutra, eto da budna crnogorska omladina, bodri Vladu i njen obćanja. E ljudi moji, kakva infantilna pobuna, osuđena na propast od samog početka. Gotovo u startu su izgubili argumente za buduće aktivnosti, ili ono makar do 2013, pa ako ne bude domova, a Golubović bude i dalje studirao, eto novih protesta... Neka mi neko kaže ko to u pregovorima odmah priznaje da je, čoče, dobio sve? NIKO, osim naših studentskih lidera! E samo neka se pobune još jdnom, ima da organizuje kontra-protest!
Drugi strašni prizor bijaše još jedan studentski lider, neki Hodžić, iz Konika 2 kažu, koji okupi vrle crnogorske novinare ispred DPS-a, uvede ih da traže njegovu člansku kartu, a ono na pristupnici nije njegov potpis! e to su naši novinari jedva dočekali, ali se za*ebaše, kad Hodžić iz Konika 2, reče, nijesam ja no moj otac (mislim na potpis)! Još doda da se nikada nije pismeno, već samo usmeno učlanio u DPS (alooooo), te da i nije bio član, već samo da je bio aktivan u DPS (još jednom aloooooo). I nije on toliki problem, koliko su naši novinari tupi, pa ga prate, prenose i veličaju, a ostade nejasno oće li ko tužiti njegovog oca, ej rođenog oca, koji falsifikuje sinovljev potpis. Štoviše, promače novinarima da je Hodžić iapk priznao da je bio ktivan u DPS-u, a to ima li ili ne člansku kartu, te oće li je zapalit, što kako reče, obeća javnosti, koga zabolje???? Naravno, osim crnogorskih medija! Ali što će oni, dio ih je nepismeno - radili na kioscima, pijacama, frizerkim salonima, dio ih je doškolovano - ono kao nekad bili dobri studenti, ali su toliko radili da nijesu stigli da završe fakultete, a dio školovano, ali bez etike i standarda.
Nažalost, sve njih krivim za konzerviranje postojeće svijesti u našoj zemlji, umjesto da otvaraju ozbilje teme, sa ozbiljnim sagovornicima, oni prate Hodžiće i ostale. E ja neću takve medije, jer takav njihov odnos nije u javnom intersu!!!
Iskreno vaš,
Lucky