Quote Originally Posted by El Re View Post
Da se ne zaboravljaš ti pomalo?...Dobro bi bilo da se uzdržiš od sugestija šta ti misliš ko treba da vlada u CG. Nije ovo srpska kolonija da nam izvanjci (uključujući i tebe) pomažu da među sobom odaberemo ko će nas predstavljat i u naše ime zborit. Ja takve ideje Srbima u Srbiji nikad nijesam davao niti pomišljao činiti. Čuješ molim te,..ti ćeš nam reć ko je pravi za nas...
Kad će Đukanović "otić" sigurno nećemo pitat Srbe i Beograd. Je'l se razumijemo sad??...
Da, El Re smatra da te riječi treba uputiti domaćim nacistima a oni su trenutno u 3 partije koje podržava u većini srpska nacionalna manjina. Oni su ti koji žele za sebe neko pravo koje niđe niko i nikom na Svijetu ne daje! Oni ne žele da uče službeni jezik ove zemlje i pritom traže da se njihov jezik proglasi da bude obavezan za sve neSrbe u ovoj zemlji (71,3% ljudi!). Oni za sebe misle da je ova država njihovo igralište na kom je njihova riječ zadnja. Ako to nije nacizam i nasilje onda ne znam šta je!??...
Da ne bi ti demokrato pristao na to da Mađari recimo ne moraju učit srpski jezik, a da se mađarski recimo proglasi za obavezan u nastavi za sve od Horgoša do Surdulice??? Je'l nam to sugerišeš?

I dobro bi bilo, dok ti Srbijica (zemlja koja danas prijatelja u Evropi nema, odmetnik od civilizavonog Svijeta i prva asocijacija prosječnog građanina ove planete na termine "etničko čišćenje" i "masovne grobnice") ne dođe na "svoje mesto" kukaš i skubeš kose nad njoj... Ne kukaj nad nama da te zamolim...
Kad pomislim da navratim u tu tvoju zemlju i "zavirim" oće li buđenje skorije, Bože me prosti, imam osjećaj ko da sam u paralelnoj dimenziji ili neđe na planeti Klingonaca (koji imaju svoj Svijet i svoju istinu). Ta tvoja zemlja (nad kojom ne kukaš, a bi kukao nad drugima) je na uslovnoj slobodi. I ove granice koje danas ima nijesu joj još sigurne. Samo neka "ljulja" po regionu i na kraju će i ovo što je ostalo postati mit. Evo da te podsjetim, za slučaj da nijesi skorije otvarao novine...
.

Odmah da se razumemo, ja sam govorio i govoriću govoriti apsolutno sve što me je volja o politici o političarima u Crnoj Gori, Srbiji, Francuskoj, Argentini, Avganistanu, Kini, SAD i bilo gde drugde. Ako ti to nije bilo jasno, nadam se da sam ti sad razjasnio, pa ubuduce nemoj imati nikakve sumnje da ce i dalje biti tako. Najgore što mogu da dobijem od mog ucesca na forumu, koji je privatan, je neki ban koji bi svakako bio neopravdan, a to me nece uciniti drugacijim covekom ni na koji nacin.

Sto bih zazirao da potkacim Mila ili bilo koga drugog? mene nije strah bilo ni od zlotvora Milosevica i njegove policije, sad mozda treba da me bude strah od njegovog levog mooda koji je pritom u drugoj drzavi? :nonchalance:

Posto smo to rascistili, ovi nacisti kako ti kazes su tvoji sugradjani a ne moji. Ja nigde nisam vredjao Crnu Goru i Crnogorce, vidim da ti se podigao malo pritisak, slika o Srbiji je bila jos gora devedesetih, sad je malo bolja a naredne decenije bice jos bolja. ne vidim u cemu je to problem? Karta koji si stavio je Srbija, meni sasvim doivojno velika i realna, ne mislim da ce se ovo nesto menjati u buducnosti.

U Srbiji postoje kompletne madjarske skole za madjarsku decu, naravno tamo gde je to moguce, gde manjine na lokalnom nivou cine kompaktnu vecinu, mozda to nisi znao.

Ko kaze da ja ne kukam zbog Srbije. Kukam itekako, no vise gledam na to kao posledice proslih vremena. One ce naravno trajati jos jako dugo, ali bitno je da se stvari lagano ali sigurno menjaju, inace ne bih ostao tu. Tebi i tvojim sunarodnicima zelim sve najbolje, tu je osnovna razlika medju nama.