Quote Originally Posted by ssin View Post
Uoravo tako stoje stvari u demokratijama. I zato je Ustav uvek podlozan korekcijama da odgovori zahtevima i potrebama vecine gradjana jedne zemlje. Ako nesto nije u skladu sa voljom vecine a naslo je mesta u Ustavu onda najverovatnije demokratski sistem ne stima. Ako demokratski sistem ne stima, kako menjati stvari, El Re? Pitam se da li su se ikada u istoriji CG njeni gradjani istinski pitali o bilo cemu bez pritisaka i pretnji drzavnim autoritetom.
Iznio si brojne pretpostavke i zaključke koji veze sa životom nemaju, ali ti ne zamjeram jer se o CG vjerovatno informišeš iz srpskih medija... Reći da je "DPS u problemu", te "kreirali su problem" ili "rješenje je izbaciti jezik iz Ustava"...Mislim, da li si ti svjestan što pričaš??..Ne bi ti odgovarao (ne zBog tenbe lično jer znaš da te poštujem, već zBog stavova) da me nijesi prozvao...
Ajde samo kratko oko ove analize da je "DPS u problemu" jer me to blago rečeno (molim te ne nađi se uvrijeđen) zasmijava...Da li ti možeš da zamisliš stepen homogenizacije Crnogoraca oko DPS (PO OVOM PITANJU) a koji je upravo prisutan? Radikalizujući političku scenu srpske partije (ne opozicija, već srpske partije) su sebe predstavile za partije zaštitnike i glas srpske nacionalne manjine. Na taj način su, a najviše drskošću ucjene da zemlju zaglave na putu ka EU, bukvalno sve druge (a posebno etničke Crnogorce) homogenizovali i zbili oko DPS-a.
Reći ću ti otvoreno - u životu nijesam dao glas DPS-u (sem Đukanoviću ko i svi liberali na poziv partije 1997.), ali kad bi sjutra bili izbori i ovo bila dilema, bez razmišljanja bih podržao partiju koja brani Ustav pa bio to i DPS. I to bez imalo razmišljanja.
Ako ti misliš da među Crnogorcima vlada neka konfuzija i očekivanje da DPS popušta onda predstave nemaš o ovom narodu. Naprotiv, većina Crnogoraca (i to ubjedljiva) s nezadovoljstvom posmatra i do sad učinjene ustupke ucjenjivačima.
Toliko o tome...

Nego mnogo više me zabavlja ova tvoja ideja o "izbacivanjima iz Ustava"...Hoćeš bit ljubazan da nam svima objasniš kako to ti zamišljaš? Kako to vi u Srbiji recimo izbacujete nešto iz Ustava?...