Originally Posted by
VanjaTheMan
A dobro, pusti. Pola Crne Gore misli da su vjernici a ne znaju ni zasto su vjernici. Nazalost ima i takvih ateista, koji jednostavno ne vjeruju u boga a ne znaju zasto. Za mene, da bi neko bio pravi ateista mora da razumije argumente zbog kojih ateista jeste ateista a ne vjernik. Nikad nije dovoljno samo da izjavis da ne vjerujes u boga. Razlozi su itekako bitni. Ima ljudi koji su se razocarali u vjeru i eto misle da su ateisti. A ustvari samo mrze boga i krive ga za sve sto im se desava. A najgori su mi oni ateisti koji su postali ateisti zbog doktora Hausa (vjerovao ili ne ima i takvih jadova). Oni najvecim dijelom pripadaju onima koji su vjerovali cisto jer je to bila neka socijalna norma. A posto je House "cool" i "super" izgleda da se socijalna norma u tim krugovima promjenila. Sto je najgore, oni misle da su svi ateisti kao House pa pokusavaju da ga imitiraju da bi pokazali svoj "ateizam". Kao da je to neka titula koju su stekli na ispitu. Meni su govorili da sam lud sto ne vjerujem u boga, a sad odjednom i oni postase "ateisti".
It's a funny world we live in...
I ateisti i vjernici trebaju da drže razloge za sebe. Svako objašnjenje se za sekund pretvori u propagandu i debatu sa teškim riječima... Ne moraš da imaš neko veliko objašnjenje zašto ne vjeruješ u Boga, moraš da imaš objašnjenje zašto ne plaćaš porez i sl. Vidim da su 99% ateista zadovoljni sa naučnim otrikićima i dokazima i sve je lijepo izloženo. I nema potrebe za nikakvim daljim ubjeđivanjima i nagovaranjima.
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Bookmarks