Results 1 to 25 of 2695

Thread: Islam!

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,928
    Thanked in
    1,453 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Svo znanje dolazi od Boga. Covjek nemoze nista znat a da mu to Bog nije otkrio i dao.

Kako vi to ne shvatate?

Svasta od ovoga naroda....
    Nemoguce da si ovo izjavio ozbiljno. Svo znanje dolazi od boga? Mislis znanje kao sto je "univerzum je star 6000 godina i Zemlja je ravna ploca"

Reci ti meni kako ti ne shvatas da je postojanje boga nemoguce bas zbog toga sto mu pripisujes sve te natprirodne sposobnosti? Kao prvo dokazano je da ne moze da bude ni svemoguci ni sveznajuci bog. Zahvali se razumnim ljudima koji razmisljaju logicki. Dalje, dokazano je da se svijest i inteligencija razvijaju na visokom stupnju evolucije. Jedan od argumenata koji vjernici obozavaju da koriste je da nista ne moze da nastane samo od sebe i stoga sve ima tvorca. Ti bas volis taj argument jer si u vise navrata postavljao slike insekata cijom kompleksnoscu i savrsenstvu se divis i pripisujes im bozansko porijeklo. Ali kad pitas takve vjernike ko je stvorio boga, njihov, mozemo otvoreno reci, idiotski odgovor je da je bog oduvijek postojao. A to je nemoguce ako ni zbog ceg drugog onda zbog toga sto ste upravo vi vjernici zagovornici toga da nista tako savrseno ne moze da nastane samo od sebe. A sta je savrsenije i komplikovanije og boga? Da bi nesto bilo savrseno mora da bude stvoreno - vas argument. Po toj logici i bog mora da bude stvoren. Posebno bog mora da bude stvoren jer je najsavrseniji. Zato bi bog bio izuzet iz te logike? Samo zato sto vama tako odgovara? Ne mozete logiku da izvrcete po zelji. Ako cete da se koristite logikom idite do kraja, a ne samo do tacke do koje vam odgovara.
    Sa druge strane imamo nauku koja ima teoriju i neke dokaze da je univerzum ili nastao iz nicega kako kaze Stephen Hawking, ili da je oduvijek postojao u nekoj svojoj jednostavnoj formi prije Big Banga kad je poceo da se siri i da se razvija. Ne znam za tebe, ali meni se cini logicnije da je nesto nastalo postepeno nego da je neko savrseno komplikovano bice koje je oduvijek postojalo stvorilo sve da bi to sve nadgledalo i kaznjavalo ili nagradjivalo. Da ne zalazim sad u detalje kako je ideja o bogu nastala prije vise hiljada godina kao rezultat neznanja i straha a kasnije je koriscena radi politicke manipulacije; i kako su religiju propovjedali iskljucivo muskarci i kako je bilo malo pismenih ljudi koji su bili u stanju da napisu sve te bajke i da ih podmetnu ljudima itd. I svi ti ljudi nisu znali ni 2% onoga sto danas znamo a smatrali su sebe kadrim da pisu o tome kako i kad je svijet nastao. A ti si eto povjerovao u sve te budalastine bez razmisljanja bas kao i nepismeni pustinjski ljudi bronzanog doba. Mene bi bilo sramota.

Reci mi jos samo ovo: kad se razbolis, molis li se bogu da ozdravis ili ides kod doktora da te lijeci naucnim putem?
    Stvarno ocekujem odgovor.

Ja sam ti postavio link za eto samo jednu knjigu "The God Delusion" i vidi se da si to u potpunosti ignorisao. Sto samo potvrdjuje da ti ne zelis nista da naucis. Ti ne zelis da dovedes svoju vjeru u sumnju. Svaki ateista ovdje je procitao gluposti koje ti i Dawud i vama slicni nazivaju istinom a ti nisi u stanju jednu jedinu knjigu da procitas da ti slucajno ne probusi taj mjehur neznanja. A onda imas obraza da se pravis pametan ovdje uprkos tolikim naucnim i logickim dokazima protiv tih gluposti u koje vjerujes, u koje nijedno razumno bice ne bi smjelo sebi da dozvoli da vjeruje. Ja ti ne pricam ovo da bih te ponizio no da bih ti otvorio oci, iako vidim da je slaba vajda od toga nakon ovog zadnjeg posta koji si sa takvim ponosom napisao a sa tako malo razumjevanja prema svijetu u kojem zivis.

Sad mi pade na pamet nesto. Ti i drugi vjernici ste u stanju da napisete samo 3-4 recenice koje nikad nemaju blage veze s mozgom, ili da postavite citate iz vasih "svetih" knjiga i tekstove sa drugih sajtova. Ateista moze o ovome da pise koliko mi dusa pozeli. To samo pokazuje koliko argumenata imate vi, a koliko imaju ateisti. Nije li to smijesna prica o neminovnoj smrti religije?
    Last edited by VanjaTheMan; 29-05-11 at 00:42.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks