Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
Da. U pravu si. To bi bila sejtanska zabluda jer ja bih davao za pravo sebi da bolje znam sta je dobro za nekog drugog nego sto on sam zna.
Nikad ja nijesam bio u nicijoj kozi osim svojoj i samo za sebe znam sta je istina, laz, obmana, nepravda.... samo na svojoj kozi znam kako to sve boli i ne bih uzurpirao ulogu Boga da ja nekog ocjenjujem, procjenjujem ili da me proganjaju necije suze. Bas zbog toga sto znam da je to obmana ne bih se mogao pravdati vjerom, uzvisenim ciljevima, sudnjim danom jer bi znao duboko u sebi da je to samo opravdanje radi opravdanja.
U sustini cojek je tako formiran da non stop sebe laze za ponesto, ali bih se bojao da ubijedim sam sebe u neka svoja cinjenja i da mi religija ili vjera postane kao opravdanje za sve.
Ne znam koja religija kaze " ne sudi da ti ne bude sudjeno" ili nesto slicno zato se trudim da nikoga ne usrećujem svojim pravdama, istinima, strasnim sudovima i cudima... nek svak svoj krst (ili polu mjesec - svejedno) nosi bez mog udjela u suzama i mukama bilo cijim.
Zar nije moja namjera iskrena , kada se borim za tebe u onom što bih volio za samoga sebe...