Shvatam ja sad zasto ti vjerujes. Ti si jedno lijeno bice koje oce sve odgovore odmah i nije vazno kakvi su ti odgovori dok god su odgovori da ne moras da zamaras mozak. Da nismo otkrili zasto kisa pada ti bi vjerovao da dolazi direktno od boga ako bi ti tako rekli jer prihvatas sve dok god ne moras da razmisljas. Rekao bih da je jedna od osnovnih osobina svih vjernika urodjeni strah od logicnog. Do sad smo ti prezentovai na tone dokaza zasto ne treba da vjerujes a ti i dalje pricas kako vjerujes jer pise u Kuranu. Znaci da nije problem u dokazima problem je u tebi. Nije vazno koliko dokaza mi tebi damo ti ces sve da ih odbijes. Kazes dajte mi dokaze a kad ih damo ti izmislis novu pricu i opet sebe ubijedis da si u pravu. Iako smo dokazali sto puta da nisi ni blizu. I opet, sve sto ti imas da potvrdis svoju vjeru su prazne rijeci neznalica koji su pisali taj Kuran. Jedini dokaz da je Kuran od boga je recenica koja manje vise kaze: Kuran je od boga". Mi imamo dokazane cinjenice najobrazovanijih ljudi na planeti. Imamo naucna otkrica od kojih i ti mnoga koristis. Od Kurana nemamo nista dobro. Bas suprotno. Imamo netoleranciju, teroriste isl. I reci iskreno ako smijes, kakav zakljucak bi neutralna strana izvukla: da su ateisti u pravu ili da su Muslimani u pravu? Tacan odgovor znamo svi, da vidim smijes li da budes iskren?
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks