Quote Originally Posted by Nikollaki View Post
Nije besmislena teorija uopste, nego je ti prilicno ograniceno tumacis.

Cika Dzo ti je nekoliko puta objasnio da je prvu bebu nahranila njena majka. Bica koja su u evolutivnom procesu prethodila ljudima i drugim covjekolikim bicima se nisu oduvijek razmnozavli na nacin na koji se razmnozavau danas. Isto tako pokusaj da ne posmatras evoluciju iz prizme Adama i Eve. Sva ziva bica prolaze kroz proces evolucije, samim tim postepeno je vise razlicitih, nizih, oblika zivota evoluiralo u vise (ili komplikovanije, savrsenije, kako god...). Kao sto se sve kod tih bica pormijenilo, promijenio se i reproduktivni sistem i tako su dosli majka i tata te bebe, napravili je i kasnije nahranili...

Malo grubo, ali nadam se da ti je jasnije.

A bilo bi zanimljivo od tebe kao medicinara cut kako su od istobojnih roditelja nastale ovolike razlicite rase i kako to da kompletna ljudska rasa nije retardirana i defektna kad potice od istih roditelja, te je inbreeding bilo neminovno?
Tumacim ograniceno jer zelim konkretne odgovore, a ne sve nesto pricas a nista ne kazes?!
Prvo, mi ljudi imamo gen i za crnu i za bijelu boju koze, jedan je dominantan a drugi recesivan, sanse za ispoljavanje recesivnog su relativno male. Prije su ljudi vise djece radjali nego sada, i naravno bilo je vise prilika da dodje do ispoljavanja i recesivnih gena cija je inace sansa mala da se pojavi, ali toliko da se ne zanemari, (ovako sam ja barem shvatila). Nekad se ispolje ti geni, mada u vrlo malom procentu zbog same cinjenice da ih potiskuje dominantan gen, ne znam sad tacno statistike, ali jednom u (lupam) 700 porodjaja dodje do ispoljavanja Daunovog sindroma, ili tako nekih drugih relativno rjetkih bolesti.

Dalje, moze li se onda sprovesti eksperiment i ostaviti ljudska beba u narucju majmuna da vidimo hoce li je majmun nahranit? Da li je neko sproveo takav eksperiment? Ali opet ko je nahranio prvog majmuna? Eto tomene kopka, stvarno sam zeljna da dobijem odgovor koji ce da me zadovolji u potpunosti, a ne sa xyz rupa. mene kopka, stvarno sam zeljna da dobijem odgovor koji ce da me zadovolji u potpunosti, a ne sa xyz rupa.