lale 47,
Sanjam dan kada ću DPS vidjeti u opoziciji, ali ne po cijenu toga da mojim glasom pomognem dolazak ovakve opozicije na vlast. Taman posla!
Ne ruši se stara kuća ako nijesi prethodno obezbijedio (bolji) krov nad glavom.
Ne da neću nikad podržati opoziciju koja mi populističkom pričom, onako ispod žita, želi zapravo praviti neku srpsku Bjelorusiju od Crne Gore, već sam se spreman protiv takve "opozicije" boriti svim sredstvima, pa taman morao mafijaše i drugu ološ iz DPS-a nositi na leđima još koju godinu.
Da bi u CG nastala autentična opozicija a ne ova kreirana po kabinetima u Beogradu, koja nije u stanju da se vlastitim predizbornim ugovorom usaglasi ni oko minimuma elementarno korektnog odnosa prema Crnoj Gori i njenoj nezavisnosti, potrebno je da prethodno nestane većina ove podvale koja se zove - "crnogorska" opozicija. Što se prije to dogodi, prije će se stvoriti uslovi za pravu i autentičnu opoziciju koja može biti uspješna alternativa.
Kada se dogodi da TV kamera uhvati iole ozbiljnog opozicionog političara kako negdje sa tribina neupadljivo posmatra meč bilo koje crnogorske državne reprezentacije, ova vlast neće sastaviti ni godinu dana nakon toga.
Meni samo nije jasno kako to ne ulazi u glavu nekim navodnim glasačima "opozicije" koji nas optužuju za nekakav navodni nedostatak građanske hrabrosti. Rado bih takve volio da vidim koliko bi oni bili građanski hrabri onda kada je zaista trebalo hrabrosti i biti liberal početkom '90-ih, kada je svako od nas bio smatran za crnogorskog ustašu a naš život na ulici nije vrijedio prebijene pare. Nemaju oni koji nisu iskusili to predstave što je to - građanska hrabrost.
Većina tih glasača opozicije su oni koji su ili ložili balvane ispred Skupštine 1997. i jurišali na Vladu '98. ili su takve podržavali. Većina tih glasača "opozicije" (ne naravno svi) smatrala je pripadnike 7. bataljona i ostalu sličnu ološ, junacima i najboljim sinovima ovog naroda...E još kad bi mi ostali bili goveda s livada pa sve to fino zaboravili onda bi idila bila potpuna a ovaj seks sa zdravim razumom prolazio bez problema. No to se u ovom vijeku neće desiti koliko god novih košulja ti u opoziciji presvukli. Meni među takvima nije mjesto, a ko smatra da tamo pripada - sretno mu bilo.

Reply With Quote
Bookmarks