Niko iz DEA nije pominjao Crnu Goru i nema potrebe za kreativnim tumačenjima. Da jeste sve bi drugačije bilo od početka.
Što se tiče toga na šta se ljutnuo Đukanović,.. Đukanoviću čovjek može zamjeriti štošta ali ne i da je izgubio kompas. Zna on tačno dokle se proteže njegova moć i ne razmeće se više od onog što je spreman i sposoban da iskontroliše.
Evo biću iskren prema tebi iako ti zamjeram istu nedoslednost kao Pirun:
Moj je utisak da u Vašingtonu (koji je njegov ključni saveznik) savršeno znaju i koliko jeste i koilko nije on (Đukanović) u nešto umiješan. Bolje od bilo kog nesretnog građanina CG. Znali su to još 1997. kada su s njim napravili aranžman...Đe je onda problem?
Što nema nikog da se pojavi s nekim čvrstim dokazom koji bi zaista Đukanovića kompromitovao. Sve što radi opozicija je ista i ista buka koju slušamo već više od deceniju i ništa od toga što podgrijavaju ko staru večeru nije njihovo saznanje ili njihov rezultat. Oni se ne razlikuju od bilo koga ko izjutra čita novine i gunđa na nešto što mu zasmeta u sadržaju.
Da se vratim na ove Đukanovićeve sponzore...Jedan od mojih šefova a inače crnogorskoj javnosti prilično poznat stranac mi je jedne prilike onako u polušali rekao: "vidiš, u MIP-u svake velike zemlje postoji nešto što se neformalno zove "centar za upravljanje rizikom" i ako bilo šta krene kako ne valja na scenu stupaju oni koji saniraju štetu tj., vrlo brzo se prelazi na plan B tako da velika zemlja ne može nikada biti na "pogrešnoj strani"".
Ne morate mi vjerovati u ono što ću reći ali crnogorsku opoziciju u međunarodnim centrima ne tretiraju kao Plan B. Jednog dana možda,.. danas svakako ne.
Koliko god to nekog iritiralo - razlog zašto je Đukanović i DPS na vlasti leži upravo u nesposobnosti opozicije da ga uistinu kompromituju i poraze. Jednostavno, sportskim rečnikom rečeno, daleko su oni od njegove lige. Pošto možda sad ima neko ko se pita - ne, nimalo nisam srećan zbog toga.
Sve drugo je samoobmanjivanje i traženje najboljeg izgovora.

Reply With Quote
Bookmarks