View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Results 1 to 25 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by OSCAR View Post

Ono što je i dalje nedostatak je isto što je i nedostatak za uspješan uzgoj mandarina na Žabljaku, neodgovarajuća klima u nekim sredinama. U Pljeviljima, Beranama, Plavu je i dalje skoro nemoguće naći pravoslavca u "muslimanskoj" partiji. U Bijelom Polju je nemoguće.

I to su ograničavajući faktori, koji će bit tamo, pogotovo u glavama ljudi još decenijama, mada se brže i to mijenja no sam mislio..
    Iako sam rođeno podgoričanče i čitav život proveo u PG moje porijeklo je iz Vasojevića, baš kao i porijeklo mnogih istaknutih suverenista poput Rada Bojovića ili Miodraga Vlahovića. A znaš li zašto ovo pominjem? Poznajem sjever CG odlično i SDP nema problem u BP ili Plavu da nađe istaknutog pravoslavca već imate male porodične klanove koji su od vaše partije (a slično je i sa DPS-om) napravili "porodične partije". Tj., odbor u Plavu je vlasništvo Džavida Šabovića i tamo se listom nalaze sve sami Bošnjaci mahom njegovi najbliži rođaci. A znate kada će oni dići ruku da im u odboru neko istaknut bude pravoslavac? Nikad! I to, moj dragi Oscar, nije stvar sredine već odnosa koje kreira čelništvo jednog odbora. Gotovo identično je u Bijelom Polju. U Beranama je nešto malo bolja situacija a i tamo je to više odbor Petnjice no Berana. SDP je kriv zato što je lokalnim partijskim liderima dozvolio da sliku partije na sjeveru betoniraju kao mahom "bošnjačku" partiju što je smejurija. Za to je možda nekad bilo razloga no već više od 10 godina to je prosto neprirodno stanje i za partiju jako štetno ponašanje. A Bošnjake ne treba kriviti. Znaju oni da će se više pitati ako bude manje "pravoslavaca" da im se tu nešto petljaju.

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Sve u svemu, ne mislim da je SDP partija svetaca, ali je svakako bolja od svih ostalih u CG.

Trenutno se vodi potiha borba mlađih kadrova protiv stare garde, kad je u pitanju odnos prema DPS-u. Jednostavno preko 90% mlađih od 30 godina misle da treba uvijek ići samostalno, pa što ko ponese. I ne treba odbacivat koaliciju sa DPS-om uvijek, evo u Baru odlično funkcioniše, jer se otprilike zna koliko ko ima, i ne troši se vrijeme na to. Zato su stanovnici Bara bili među najzadovoljnijim u SEE, na jednom nedavnom istraživanju, đe je čak 71% ljudi imalo pozitivno mišljenje o lokalnoj vlasti.
    Nemam ja ništa protiv da partija ako za tim ima interesa koalira i sa DPS-om. Ja nemam stav da je DPS neka partija zla s kojom nikako ne valja praviti savez. Međutim SDP je morao savez(e) praviti na osnovu jasnih ciljeva i tih zadatih ciljeva se držati bez uzmicanja.
    Ovo što imamo već duži niz godina je nešto potpuno nadrealno đe se ne zna ni kako se ušlo u savez sa DPS-om, ni zbog čega a još manje zašto se još uvijek u toj koaliciji. Prosto nema nikakvog papira oko kog su se dvije partije dogovorile da će proklamovani cilj zajedno postići lakše. Ako se koalicija oko nezavisnosti mogla razumjeti, za savezništvo oko ulaska u EU ili NATO nije bila potrebna koalicija. Posebno ne predizborna. Za druge ciljeve još manje...
    Eto, to su tek neka moja razmišljanja...Zaista sam vjerovao da SDP uz odličnog kapetana može čudo napraviti nakon referenduma. možda čak i popuniti prazninu nastalu nestankom LSCG. No odavno sam digao ruke da SDP u CG može biti nešto nalik SDP-u u HR. A zaista bi volio da me vrijeme demantuje...
    Last edited by El Re; 12-04-10 at 22:55.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)