Quote Originally Posted by Ra's_Al_Ghul View Post
moglo bi se reći da to smatram slabošću, držite se toga da bi se utješili da ima nečeg poslije smrti, protiv svoje volje se uzdržavate od odredjenih stvari da bi dokazali dostojnost odlaska u ''raj''... što? ovi koji poste, koji su pod apstinencijom, koji ne uživaju u materijalnim stvarima su dostojniji da odu u taj ''raj''? sve je to stvoreno da bi se narod mogo kontrolisat ko ovce, da nemaju slobodu. opijaj se ako ti godi, jedi prekomjereno ako ti je dobro, spavaj sa hiljadu žena ako ti odgovara, sve je to prirodno i ljudski. ako si ti dobar u duši za sve ostalo je lako... život je previše kratak vrijedan da bih ga ja oblikovo kako religiji odgovara... sam cu oblikovat svoj život kako meni odgovara i kako bih ga ispunio do maksimuma, jer ipak je jedan. i na samrti ću moći da se okrenem iza sebe da kažem, e svaka ti čast, sad možeš da odapneš. prema svakom se odnosi kao što zaslužuje i uživaj

PS: da su se svi ti ''jeretici'' u srednjem vijeku pitali nešto, ne bi se zvao mračni, nego svijetli...