U zadnje vrijeme sam zapostavila stare hobije, a glavni "krivac" su dokumentarne emisije na koje sam se "preko noći" navukla. Posebno me zainteresovala BBC produkcija, tako da i u buduće planiram da se bavim prikupljanjem onih najboljih. Palo mi je na pamet da bi bilo fino otvoriti temu namjenjenu diskusiji i preporukama dokumentaraca koji su na vas ostavili utisak. Naravno, kao što je u naslovu naglašeno, ne moraju da budu isključivo BBC.
Poslednji koji je na mene ostavio jak utisak je: Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire, pa ukoliko ste ljubitelj istorijskih tema i drevnih civilizacija, vjerujem da će se i vama dopasti. Prije svega, ovaj polu dokumentarac, polu film je zasnovan na istoriskim spisima u saradnji sa savremenim isrotičarima, pa se dosta toga korisnog može i saznati.
Često se prisjećam kako smo u srednjoj imali jako strogu profesorku istorije, koja se nije zadovoljavala znanjem iz knjige. I nakon danonoćnog prevrtanja gradske biblioteke sa drugaricama iz odeljenja, pomislim kako sam nakon tih silnih informacija koje sam morala da popamtim, na kraju zaboravila i najosnovnije stvari vezane za neki period. Drago mi je da sada mogu na zanimljiv i koristan način ispravim tu grešku.

Reply With Quote
Bookmarks