Bio je rat. Svako veche se gledalo na TVu shta je gadjano. Zivjelo se u strahu i neizvjesnosti. Nama rijetkim srecnicima je pored gledanja televizije i komentarisanja bombardovanja, zabavu nudio i internet, Cafe del Montenegro portal. Zajedno sa njim i nikad dosadni IRC chat i naravno aquarium za usamljene noci. Bila je topla majska noc kada sam na cafemontenegro.cg.yu u lijevom uglu vidio, do tada nepoznatu rijec Forumi. Nisam oklijevao vec sam odmah kliknuo. Trebalo se regristrovati? Dati email? Chemu sluzi ovo? Pitao se moj tada josh uvjek mladi neiskvareni mozak. Ne znam tacan datum kada je forum krenuo sa radom, ali se sjecam da sam bio u maju 122 clan po redu. Logichno je da je sredina aprila neki realni datum.
Attachment 29117
Bijashe to u pochetku sastajalishte starih chatera, koji su prichali o ozbiljnim temama ili su se zezali, nama mladjima na nejasan nachim. Sjecam se da je djbojan prichao kako je prvih godinu dana samo gledao forume, jer se bojao da neshto napishe pored duplo starih chlanova. Sjecam se svog prvog napisanog posta. Bio je to post na najtuznijem topicu, kada je mala zajednica izgubila jednog svog clana.
Kako su godine prolazile, tako je i broj clanova rastao. Uz porast clanova, rastao je i broj podforuma. Neki podforumi su izbrisani kao quake(quake.cg.yu) eletronika. Dodat je i prvi "lokalni" podforum Titograd. Poshto je to bio jedini gradski podforum, sjecam se da su "urgirali" clanovi za otvaranje i drugog gradskog podforuma Herceg Novi. U to vrijeme je poslije Podgorice najveci broj ljudi koji su koristili internet bilo upravo iz Herceg Novoga.
Attachment 29118
Dobra stara zuto/plava konbinacija, kod starih forumasha budi nostalgichne osjecaje. Cafe del Montenegro Forum je u periodu od 2001 do 2004 bio na vrhuncu jeftine zabave. Nije bilo granica za zezanja i spamovanja. Lobotomija je drzala monstruozne topice kaladont, prica bez kraja, asocijacije. Zbog zastarijele baze i softwera 2004te dolazi do novog foruma, koji za sobom nije donjeo stari sjaj.
Attachment 29119
5 godina kasnije doshli smo do ovoga. Odlichno mjesto za prodati neshto, prochitati neku glupost ili se makar posvadjati sa nekimStari forumashi su pocheli da izbjegavaju cdm forume a neki su josh uvjek tu, uzivaju u jeftinoj zabavi. Cafe del Montenegro Forume, srecna ti decenija.

Stari forumashi su pocheli da izbjegavaju cdm forume a neki su josh uvjek tu, uzivaju u jeftinoj zabavi. Cafe del Montenegro Forume, srecna ti decenija.

Bookmarks