Bone, velike rijeci "ljubav ljudi" imaju smisao i tezinu kad se izgovaraju u trenutku kad je zlo na sceni - a to je tada govorio Marko.
Bez imputiranja da to ti cinis, te rijeci govoriti da se time zaboravi zlo su ne samo prazne vec i duboko nepravedne. Nemam ja nikakvu zamjerke i ne sumnjam u dobre namjere jednog sjajnog Boza Koprivice koji u Markovoj poeziji vidi jednu vanserijsku poeziju koja treba postovati, nagardjivati, ovjekovjeciti..., ali iza svake nagrade ostaju samo laureati a biti u drustvu djavoljih segrta je sumnjiva satisfakcije zrtvi, Marko je bio njegova
zrtva.
Ne mogu naći ko su bli clanovi zirija kad je tu nagradu dobio Radovan i procitati obrazlozenje za koju je to poeziju dobio. Da li je ideja vodilja bila ona pjesma Gori Sarajevo, ali sam duboko ubijedjen da se zbog samog Ratkovica i dostojanstva budućih laureata poslije tog sramnog cina ta manifestacija trebala ukinuti ili poprimiti sasvim drugaciji oblik.
Nelagodan je osjećaj da se i islo ulicom kojom je setala ta avetinja od Radovana, a da ne govorimo kakav je biti u njegov drustvu i imati istu nagradu.
Zato tvoju tvrdnju
Ja vidim sasvim drugacije.
Zbog svih ljudskih vrijednosti i svega divnog sto nosi poezija Marko je morao tu nagradu odbiti.
Svaka mu cast i jos jednom je pokazao ono pravo crnogorsko. Neka je tih njegovih "pet posto" jer ako u njemu pet posto ostaje jedino da se zamislimo koliko ga je u nama.

Bookmarks