Je li ovo Es3 ili idemo opet od 1?
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Euro Model 1.
Je li ovo Es3 ili idemo opet od 1?
Rata za velje brdo kad povecaju plate, prava sitnica
Pocela predizborna obecanja, a Milojko ide tradicionalnom rutom povecavanje zarada da se naivni upecaju, ne mogase da se dogovore oko povecanja 10% kroz opsti kolektivni ugovor a sad nema problema i za desetostruko.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Sve mozw u drzavnom.
Aj objasni Bokanu da mora po 1000e
Nema tog modela![]()
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Bokanu bi prihodi skocili na 600+ miliona a profit vjerovatno na 100+, 1000e mu je najmanji problem.
Баш сте незахвални.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
A sto je ovo, vec ljudi zovu ko da se dijele pare svuda, pakla ovoga
nothing comes from violence and nothing ever could
Ko ce ugasit svjetlo kad nas spajke zakljuca pitam
nothing comes from violence and nothing ever could
Ako mene sjećanje dobro služi samo se jedanput u istoriji crnogorskog višepartizma desilo da se osudi ratnohušačka retorika od svih strana. Prije i poslije toga samo selektivno, a takva nam je (nikakava) svaka rabota - selektivna. Da podsjetim, rasprava se dotakla tadašnjeg sukoba na Kosovu, a poslanik Dinoša je izgovorio: ,,ko se ne osveti, taj se ne posveti''.
Perić odgovorio Ministarstvu javne uprave: Ustav građanima garantuje pravo na lokalnu samoupravu
Prca ih ko mlade majmune“Pravo građana da učestvuju u vođenju javnih poslova kao jedan od osnovnih demokratskih principa zaštićeno je Ustavom Crne Gore i Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi, koju je Crna Gora potvrdila još 2008. godine, a bliže propisano i razrađeno Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Glavnog grada. Ustav Crne Gore jemči pravo na lokalnu samoupravu (član 22), postavlja temelje neposredne demokratije i garantuje pravo građana na odlučivanje u lokalnoj samoupravi. U tom smislu odredbom člana 113 Ustava propisano je da građani pravo na lokalnu samoupravu ostvaruju neposredno (kroz oblike kao što su konsultacije, zborovi, inicijative) i preko slobodno izabranih predstavnika u lokalnim parlamentima”, navodi dalje Perić.
Kako dalje navodi, Zakonom o lokalnoj samoupravi se već u članu 1 promoviše suštinski princip da građani i organi lokalne samouprave uređuju i upravljaju javnim poslovima od lokalnog značaja, dok se odredbom člana 12 propisuje da je rad organa opštine, organa lokalne uprave i javnih službi javan.
“Takođe, Evropska povelja o lokalnoj samoupravi, kao i prateći dokumenti i preporuke Savjeta Evrope, tretiraju učešće građana u konsultacijama kao temelj lokalne demokratije i standard dobrog upravljanja. Odredbom člana 3 stav 2 Evropske povelje izričito se naglašava da pravo lokalnih vlasti da upravljaju javnim poslovima ne isključuje, niti na bilo koji način umanjuje, pravo građana na neposredno učešće putem zborova, referenduma ili bilo kojeg drugog oblika participacije predviđenog statutom jedinice lokalne samouprave”, dodaje Perić.
U tom smislu, navodi, Savjet Evrope naglašava da se javne rasprave i konsultacije sa građanima ne smiju svoditi na puko formalno slanje nacrta dokumenata ili ispunjavanje zakonske forme.
Preporuka je, kaže, da opštine uspostavljaju trajne linije saradnje, koje uključuju tematske forume i stalne radne grupe civilnog sektora i građana, ali i obavezne povratne informacije.
Last edited by Bluemoon; 17-09-26 at 21:46.
Pepic... kako ga napadose sad kad rece.da nisu samo srbi ubijali i pravili zlocine... da nisu samo crnogorci svercovali gorivo za bosnu nego i bratsveniki albanci i bosnjaci... cudan je pepi govori istinu... cudan covjek
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ako sam dobro razumio premijera on nije rekao da zna kako poslodavci imaju novac da daju veće zarade ( poreska bi valjda trebalo da zna ) nego da će ih zakonski naćerat da povećaju zarade . To je lijepo![]()
deuscroix
Ako je ovo objavio bez dogovora sa privrednom...
Vjerovatno jeste...jer su u mojoj firmi znali za ovo...a vec je krenuo i rad na koeficijentima...koji ce jos dodatno povecati plate.... radim kod privatnika (Hotelska industrija).
Za javne firme sumnjam da su znali....jer njih svakako nece mnogo tangirati jer je drzava poslodavac....
E sad kako ce pregurati ovi bas mali poslodavci...tipa piljare, kozmeticki i sl. ne znam.... mada i dalje mislim da svi ti radnici biju vec sad plate blizu 1000e.
Meni ova povecanja dodju kao pojedini profesori koji promijene bodovnu listu, pa umjesto 0-10 bodova stave 0-100 000. Uradis 2/4 i dobijes 50 000 bodova i polozis. Ali dobro zvuci, imao sam 50 hiljada bodova na test
Neka su sa srećom svima povećane zarade.
Za ove sa jeftinim ulaznicama, ovo crveno se zove inflacija.Reforma je pažljivo isplanirana i u potpunosti pokrivena rastom potrošnje i zapošljavanja, suzbijanjem sive ekonomije, očekivanim povratkom dijaspore, rashodnom disciplinom, kao i aktivnim poreskim mjerama koje ne tangiraju standard siromašnih i srednje klase. Dodatni prihod države predstavljaće i efikasnije oduzimanje protivpravno stečene imovine kroz zakonske mehanizme borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. U periodu pred nama sa posebnom pažnjom tretiraćemo porez na prazne tercijarne nekretnine tj, one kuće i stanove koje vlasnici drže zatvorenim, dok mladi koji žele da formiraju porodice i započnu novi život nemaju gdje da žive ili plaćaju nerealno visoke kirije. Da se o svemu pažljivo vodilo računa svjedoči i projekcija deficita koja pokazuje da ćemo kroz tranzitnu 2027. godinu proći sa oko 4-5%, da bi već u 2028. Deficit bio oko 3%, što zadovoljava Mastriške kriterijume onda kad je to najbitnije.
Ovo plavo se desilo NIKAD.
Ovo zeleno je bilo u planu i prethodnih godina, realizovalo se 0.
Pisao sam i za ES 1 i ES 2, inflacija i sve ostale boljke. Uglavnom povećanje prihoda bez povećanja stvorene vrijednosti nikad nije pošlo bez inflacije, neće ni u CG.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Ma idemo u Trebinje u trgovinu
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
There are currently 9 users browsing this thread. (2 members and 7 guests)
Bookmarks