Page 1285 of 1285 FirstFirst ... 28578511851235127512811282128312841285
Results 32,101 to 32,109 of 32109

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    264
    Thanks Thanks Received 
    198
    Thanked in
    131 Posts

U subotu sam isao u Postu, kod autobuske u PG, da podignem posiljku. Takvih urlika, vike, dreke, iz unutrasnjih prostorija, jos cuo nijesam. Umiruje ih sefica i vice im da se ne deru, da stranke kod saltera sve cuju, al dzaba...nisu prestajali. Zastidje.

Sent from my motorola razr 60 ultra using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,739
    Thanks Thanks Received 
    606
    Thanked in
    456 Posts

Zrelo za privatizaciju…

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. The Following User Says Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Čitam zadnje 2-3 strane i nije mi dobro
    Rekoh da vam prenesem moj update, al sad uđoh na aliexpress i vidim status poslije package arrived at local carrier facility, piše sorry your package couldn't be delivered. Vodi me na neki link contact carrier koji je za mene zbunjujući
    Što mi je činjet?
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    1,739
    Thanks Thanks Received 
    606
    Thanked in
    456 Posts

Na koji link te vodi

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Davno se nisam javljao na CDM forum ali muka me nacerala od ovih iz poste CG

Evo mjesec dana, od jul-a... Svaki paket koji je stikao u carini (preko poste CG, aliexpress) zadrzava se u carini i nakva poruka ili poziv da je paket zadrzan... Cekao sam 20 dana za neko obavjestenje, i nakon dolaska odje, vidjeo sam da vise ne javljaju preko SMS/Poziva... sada javljaju preko Mail-a na koji sam se registrovao na aliexpress... okle njima Mail moj, to me bas zanima...

Prvo: Jedva sam usao na moj mail, taj je mail od 2010 godine, i na taj mail sam koristio moju prvu registraciju na aliexpress 2014 godine... Kada sam usao, vidjeo sam 2 mail-a od poste da traze dokaz o placanju... Nisam imao izbora i proslijedio screenshot i cekao odgovor. Nikakav odgovor nisam dobio od njih, samo nakon nekoliko dana, vidjeo sam da se posiljka pomera... I tako je sa zadnjih 5-6 paketa...

Eh sada, paket koji je stikao kod nas, carina ga je zaustavila 6 avg i dan danas niko javio nije da je paket zadrzan, niti mail, niti poziv, niti sms... I sada mi je pukao film, posao do njih (kod autobuske) i gle cuda, nisu vise tu onda trazio kontakt telefon i zvao 10 puta na 067131942 i uzalud, apsolutno se niko ne javlja... onda sam mail koji su meni slali od proslih paketa koristio da ih kontaktiram. Poslao im mail, oni su odgovorili da je paket zadrzan, onda sam im pravnu poruku i zahtjevao da mi objasne zasto me niko nije kontaktirao skoro 8 dana da mi je paket zadrzan.

Jos uvjek nisam dobio njihov odgovor.

Tekst zadnji koji sam im poslao je previse dugacak za sliku, cisto sumnjam da su i procitali... bas me zanima sta ce odgovoriti

Evo zadnju poruku koju sam im poslao:

Poštovani,

u prilogu dostavljam traženi dokaz o uplati, odnosno dokaz o plaćenoj vrijednosti pošiljke, kao i podatke o proizvodu.

„Pozivam se na član 69 Zakona o upravnom postupku, kojim je propisano da stranka ima pravo da bude obaviještena o toku upravnog postupka i o pitanjima koja se tiču tog postupka, kao i na član 16 istog zakona, kojim je javnopravnom organu propisana obaveza da strankama omogući obavještavanje o toku postupka.
    Molim da se moje pitanje o tome zbog čega nisam obaviješten o zadržavanju predmetne pošiljke ne zanemari, već da mi se na njega dostavi konkretan odgovor, uključujući datum zadržavanja pošiljke i datum i način eventualno izvršenog obavještavanja.“

Međutim, želim da ukažem na problem koji se ponavlja prilikom carinjenja mojih pošiljaka.

Predmetna pošiljka je, prema podacima praćenja, bila zadržana više dana, a ja o tome nisam dobio nikakvo obavještenje od Pošte carinjenja niti od carinskog organa. Za činjenicu da je pošiljka zadržana saznao sam samostalnim praćenjem pošiljke, nakon čega sam vam se lično obratio putem e-maila i pitao zbog čega je pošiljka zadržana. Tek nakon mog upita dobio sam odgovor da je potrebno dostaviti dokaz o uplati.

Posebno napominjem da je na zvaničnom FAQ portalu Uprave carina navedeno da, za pošiljke koje su zadržane od strane carinskog organa radi sprovođenja carinske procedure, primalac dobija obavještenje putem telefonskog poziva/SMS-a, ukoliko je broj telefona naveden na carinskoj deklaraciji, ili putem pisanog obavještenja na adresu navedenu na pošiljci. Takođe je navedeno da se u tom obavještenju navodi dokumentacija koju primalac treba da dostavi.

U mom slučaju takvo obavještenje nije dostavljeno. Nisam dobio ni telefonski poziv, ni SMS, ni pisano obavještenje. Umjesto toga, sam sam utvrdio da je pošiljka zadržana i tek nakon mog upita dobio zahtjev za dostavljanje dokumentacije.

Molim vas stoga da mi pojasnite:

1. kog datuma je predmetna pošiljka zadržana od strane carinskog organa;
    2. kog datuma je utvrđeno da je potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju;
    3. na koji način i kog datuma sam navodno obaviješten o zadržavanju pošiljke;
    4. ukoliko obavještenje nije poslato, zbog čega nije postupljeno u skladu sa procedurom objavljenom na zvaničnom FAQ portalu Uprave carina.

Napominjem takođe da na istom FAQ portalu Uprava carina navodi da, ukoliko carinski organ ima dovoljno podataka sa carinske deklaracije CN22/CN23, u vidu vrste robe, vrijednosti, troškova dostave i slično, za takve pošiljke ne traži dodatnu dokumentaciju, već odmah sprovodi carinsku proceduru.

Molim da se ovaj slučaj razjasni, jer se zadržavanje mojih pošiljaka i naknadno traženje dokaza o kupovini ponavlja, a u konkretnom slučaju nisam ni bio obaviješten da je pošiljka zadržana.

Traženu dokumentaciju dostavljam u prilogu kako bi se carinski postupak mogao završiti, ali očekujem odgovor na pitanje zbog čega nisam pravovremeno obaviješten o zadržavanju pošiljke.

Srdačan pozdrav,

Thanks Thanks Given 
    435
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    94 Posts

Ljeto... Sezona... I oni imaju dušu...

Šala na stranu, nisi jedini. Svi čekamo. Džaba ih mi zvali, žalili se i slično, kad je kod njih luda kuća, ali naravno na kraju će oni regularno naplatiti svoja potraživanja, pa čekali mi pet dana ili dva mjeseca.

Inače jak potpis moram priznati u drugom email-u.

Tralalero tralala... Tung tung tung sahur...

Thanks Thanks Given 
    9,019
    Thanks Thanks Received 
    3,961
    Thanked in
    2,377 Posts

Sumnjam da mu je ovo neko tamo sve pročitao...
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

U mom slučaju Pošta radi bolje nego ikad.
    24h sata od prijema pošiljke i carinskog pregleda do isporuke. Bez email-a, Viber-a i ostalog. Poštar je zvao kad je bio u ulici.
    Sedam dana od porudžbe u Njemačkoj do dostave.

Naravno, naplaćeno je 5% + 21% + 4e.

Thanks Thanks Given 
    1,739
    Thanks Thanks Received 
    606
    Thanked in
    456 Posts

Default ++ Informacije o internet kupovini

Zato sto je posiljka iz EU i vjeruju deklarisanoj vrijednosti.

To je bio neki veci paket? Pa zato 4 eur…

A vrijednost preko 150 eur? I zato 5% carine

Page 1285 of 1285 FirstFirst ... 28578511851235127512811282128312841285

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (1 members and 1 guests)

1. Dutch